X materiale de care ai nevoie pentru instalația electrică

Realizarea instalației  electrice în interiorul unei incinte nu este un lucru tocmai ușor de făcut. Este nevoie de multe precauții dar și de materiale de calitate care să te ajute să realizezi o instalație de calitate, funcțională, care să nu îți pună viața în pericol. Materialele necesare trebuie achiziționate din magazine de profil, pentru a avea garanție cu privire la utilizarea lor, astfel încât să nu faci niciun compromis. Dacă și tu vrei să îți realizezi instalația electrică, dar nu știi ce materiale îți sunt necesare, iată minimul necesar pe care ar trebui să îl achiziționezi.

Cablurile electrice

Nicio instalație nu ar putea fi realizată dacă nu ai la îndemână cablurile electrice. Ele sunt concepute pentru a facilita trecerea curentului electric prin firele interioare, astfel încât să poată fi realizată alimentarea cu energie electrică la consumatorii finali-prize sau întrerupătoare. Cablurile trebuie confecționate calitativ și să nu prezinte rupturi sau alte defecte. Mai pe scurt, integritatea lor să nu fie afectată în niciun fel, deoarece acest lucru ar putea pune în pericol întreaga instalație, dar și locuința. Pentru un plus de siguranță, poți cumpăra cabluri electrice ieftine din magazinele Mathaus, având, în acest fel, garanția că acestea sunt calitative și că respectă normele stabilite.

Terminale de calitate

Este foarte important ca terminalele folosite să fie calitative. Prizele, întrerupătoarele, variatoarele sau orice alt obiect care deservește alimentării cu energie electrică trebuie să dețină un certificat de calitate, ca dovadă că au trecut prin verificări. Din păcate, riscurile folosirii unor produse care nu au trecut testele de calitate sunt destul de mari. Ele se pot încinge în timpul utilizării, pot arde, se pot topi sau chiar produce scurtcircuit la nivelul instalației. Din acest motiv, apare necesitatea de a folosi terminale de calitate, care să îți protejeze locuința.

Folosește materiale izolatoare

Izolarea firelor electrice este, de asemenea, importantă, deoarece ea poate proteja de accidente casnice sau de pericolul electrocutării, chiar și accidentale. Izolarea firelor este necesară pentru a asigura integritatea instalațiilor. În caz contrar, ar constitui o breșă în ceea ce privește curentul electric. Atingerea accidentală poate genera probleme serioase la nivelul organismului uman, întrucât electrocutarea produce arsuri grave sau chiar moartea. Izolează, așadar, firele pentru a fi în siguranță și pentru a-ți proteja locuința și folosește, în acest sens, banda izolatoare special creată pentru instalații electrice. Aceasta este ușor de modelat și de utilizat și se poate folosi pentru orice tip de instalație electrică. O dată izolate, firele de electricitate vor fi sigure, materialul izolant fiind, practic, o membrană de protecție față de curentul electric. 

Sculele potrivite

Instalația electrică este, adesea, pretențioasă, tocmai prin prisma riscurilor, iar din acest motiv vei avea nevoie de sculele potrivite pentru a o realiza. Șurubelnițele, cleștele sau creionul electric sunt necesare pentru a te asigura că lucrarea este realizată ca la carte. 

Creionul electric este un dispozitiv care arată ca o șurubelniță, la un capăt, iar, la celălalt, se întrepătrund circuitele aferente dispozitivului. Prin apăsarea capătului superior, poți verifica dacă o instalație sau un anumit terminal primește sau nu curent electric, astfel încât să nu te pui în pericol. Creionul electric este indispensabil atunci când lucrezi la o instalație electrică. De aceea, ar trebui să investești în creioane moderne, care să te ajute să lucrezi în siguranță.

loading...
loading...