Workout alături de un antrenor personal – Avantaje și Dezavantaje

Antrenamentele la sala de fitness sunt foarte importante, într-o perioadă în care alimentația proastă și sedentarismul amenință să ne îngreuneze și chiar să ne scurteze viața. Tocmai de aceea, tot mai mulți români aleg să practice diferite sporturi, însă cei mai mulți dintre ei iau drumul sălilor de fitness, unde pot să alerge pe bandă, bicicletă, să execute exerciții specifice gimnasticii sau chiar să ridice greutăți. 

Și vânzările magazinelor de produse sportive au crescut semnificativ în ultimii ani, iar mediul online îți pune la dispoziție magazine care oferă teniși pentru femei de toate felurile și culorile. Cum fenomenul a căpătat amploare, au apărut foarte mulți oameni dornici să capete expertiză în domeniu și să ajungă să îi poată ajuta și pe alții, prin intermediul meseriei de instructor. De asemenea, și mediul online s-a dezvoltat foarte mult și a ajuns să pună la dispoziția celor pasionați de sport informații și tutoriale prin intermediul cărora aceștia pot învăța metode de antrenament, rutine și chiar programe alimentare. Totuși, dacă rămâi adeptul metodei de învățare clasice, care implică interacțiunea directă cu expertul, atunci trebuie să apelezi la un instructor personal. Care sunt avantajele și dezavantajele acestei variante? 

Dezavantajele antrenamentelor cu instructor personal

Sunt vremuri în care timpul și banii sunt cele mai de preț resurse pe care oamenii le pot avea la dispoziție, iar ambele pot fi dificil de gestionat atunci când vrei să muncești, dar să faci și sport cu ajutorul unui instructor personal. Majoritatea celor care practică această meserie în România, cer sume destul de importante, care se adaugă la investiția pe care o faci în abonamentul ce îți permite accesul în sală. Pe lângă taxa de acces, va trebui să iei în calcul lunar și suma pe care o vei investi în serviciile pe care ți le va oferi instructorul. Aceasta va fi una semnificativă și, pe termen lung, există riscul să vrei să renunți la această cheltuială. Totuși, această opțiune poate fi abordată și ca strategie. Ai varianta să lucrezi cu un instructor până în momentul în care te simți suficient de stăpân pe sine încât să poți lucra de unul singur și să nu mai ai nevoie de ajutor. 

O altă problemă, atunci când lucrezi cu un instructor, este aceea reprezentată de timp. Șansele sunt ca programările pentru antrenamente să țină cont și de disponibilitatea celui pe care îl angajezi pentru a te ajuta, nu doar de a ta. Acest lucru poate să îți complice puțin viața și să te împingă la mici compromisuri, pentru a-ți putea desfășura antrenamentele în condiții bune. 

Avantajele antrenamentului cu instructor personal

Dacă gestionarea timpului și a resurselor financiare nu reprezintă o misiune ușoară, atunci când apelezi la serviciile unui antrenor personal, există totuși și aspecte foarte pozitive legate de posibilitatea de a lucra cu un expert. În primul rând, vei beneficia de acces la antrenamente bine structurate și adaptate particularităților corpului și metabolismului tău. Asta îți va oferi șanse foarte bune să ai un progres vizibil într-un termen destul de scurt și să poți vedea beneficiile sportului și din punct de vedere al aspectului fizic, nu doar al celui mental. Totodată, instructorul personal este cel care se asigură și că execuți corect exercițiile și nu îți pui în pericol sănătatea în vreun fel. Tutorialele video de pe internet, pentru care foarte mulți aleg să opteze în detrimentul instructorului personal îți pot arăta cum să execuți un exercițiu, dar nu vei putea fi corectat atunci când nu respecți instrucțiunile. Îți poți expune articulațiile, mușchii și mai important, coloana vertebrală. 

Tot cu ajutorul instructorului personal poți să îți îmbunătățești și alimentația. Instructorii sunt persoane educate în domeniul fitness-ului și oameni care cunosc foarte multe lucruri legate de mâncarea potrivită unui stil de viață sănătos și prielnic dezvoltării fizice armonioase. Astfel, poți oricând să îți întrebi instructorul ce ar trebui să mănânci, în funcție de obiectivele tale, dar și ce suplimente alimentare să consumi pentru a-ți dezvolta masa musculară sau a pierde din țesutul adipos.

Instructorii personali pot pune bazele unei excelente discipline în domeniul fitnessului, disciplină care te va ajuta să transformi mersul la sală într-un stil de viață. Deși prezintă și unele dezavantaje, serviciile unui instructor personal pot fi extrem de utile, mai ales în cazul unui sportiv începător.

loading...
loading...