Vrei să închiriezi în Cluj? Iată de ce să contractezi o firmă de property management

Cluj Napoca rămâne, pentru al treilea an consecutiv, cel mai scump oraș al României și trendul ascendent continuă. Acesta este semnul unei dezvoltări economice, educaționale și culturale solide, iar această creștere nu poate decât să atragă în continuare noi cetățeni în căutare de oportunități. În mod evident, este o perioadă propice pentru închirierea proprietăților, iar cei care doresc să ofere spre închiriere propriul apartament din Cluj Napoca au acum un mare avantaj. Pot lucra cu o firmă specializată în property management. Ce pot face astfel de firme? Citește rândurile de mai jos și lămurește-te.

Pot selecta chiriași de calitate

Noțiunea de servicii de property management în Cluj Napoca este una relativ nouă, însă firmele specializate în astfel de servicii au văzut de mulți ani oportunitățile pe care acest minunat oraș le oferă. Găsirea unor chiriași serioși poate fi o încercare dificilă și doar cei care au încercat să-și închirieze apartamentul pe cont propriu pot înțelege îndoielile și întrebările pe care și le pune orice proprietar. Unul dintre principalele obiective ale unei astfel de companii este să identifice persoanele serioase în demersul lor, capabile financiar sa-și plătească chiria și cheltuielile de întreținere la timp și au nevoie de proprietate pe termen lung. Mai mult decât atât, companiile de property management caută doar chiriași care se comportă cu spațiul închiriat întocmai ca un bun proprietar.

Tot procesul de selectare este posibil la nivel profesional pentru că aceste companii au acces la baze de date despre potențialii chiriași, dețin experiența și capacitatea de a obține exact informațiile de care au nevoie cu ocazia întâlnirii cu aceștia.

Obțin contracte pe termen lung

Unul dintre efectele închirierii prin intermediul unei companii de property management este acela al încheierii unor contracte pe termen lung și foarte lung, aceste companii având capacitatea de a identifica acei chiriași care sunt interesați și pot susține o colaborare pe termen lung.

Un alt motiv pentru care proprietatea nu rămâne multă vreme goală este acela că o astfel de companie este direct interesată să închirieze rapid, așa că depune toate eforturile de a face cunoscută oferta și de a găsi, cu maximă rapiditate, cel mai bun chiriaș.

Au un mod eficient de colectare a chiriei

Printre cele mai mari beneficii ale unei relații contractuale cu o firmă specializată în servicii de property management este acela al încasării chiriei la timp și al garantării acestui lucru. Într-o relație clasică proprietar-chiriaș, sincopele și întârzierile în plata chiriei sunt incidente frecvente și motive de stres pentru proprietarul care trebuie să-și antreneze răbdarea. Nu este cazul în situația în care intermediar este o astfel de firmă. Pe lângă evaluarea preliminară a calității chiriașului, contractul și modalitățile de constrângere specifice relației contractuale creează cadrul unei plăți a chiriei efectuate la timp.

Te ajută să ai costuri de mentenanță a proprietății mai scăzute

Un alt efect pozitiv al închirierii apartamentului prin intermediul unei firme de property management este acela că investițiile necesare pentru întreținerea proprietății sunt mult mai scăzute. Acest lucru este posibil în primul rând pentru că toți chiriașii înțeleg și respectă valoarea și își doresc să trăiască într-un mediu îngrijit; în al doilea rând, firma, prin intermediul personalului său specializat, realizează evaluări periodice ale stării locuinței.

În definitiv, o proprietate închiriată ar trebui să aducă doar beneficii și nu stres legat de chiriași sau de proprietate. Rolul unei companii specializate în property management este tocmai acela de a oferi confort proprietarului în ceea ce privește bunul imobil pe care dorește să-l ofere spre închiriere unor persoane de încredere.

loading...
loading...