Viața amoroasă a lui Nicolae Ceaușescu. Relațiile homosexuale, secretul cel mai bine păstrat al dictatorului a ieșit la iveală. Asta nu a știut nimeni despre el, îi era rușine!

Dan-Silviu Boerescu, de meserie critic literar, a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate cu jurnalista Lorena Burlacu despre cea mai nouă carte a sa, „Povești de dragoste din Carpați până la Viena”, apărută în colecția Iubiri și intregi la Palat, la editura Integral.

Criticul literar a povestit cu această ocazie următoarele: „Nicolae Ceaușescu a avut o viață amoroasă de ambe sexe. La Doftana se pare că a avut anumite aventuri specifice mediului carceral, unde erau numai bărbați. Anumiți martori ai acestor întâmplări au avut foarte mult de suferit pentru că știau multe lucruri. După ce Chivu Stoica s-a sinucis, sau așa se spunea, Ceaușescu ar fi deschis o sticlă de șampanie. Pe de altă parte el a fost omul unei singure femei, Elena Ceaușescu. Există mai multe răspunsuri la infidelitățile ei”.

Unele voci spun că Ceauşescu ar fi fost pervertit în închisoare de un anume Şmil Marcovici. Adepţii amorului între bărbaţi au fost anchetaţi. Din autobiografia lui Chivu Stoica, scrisă la începutul anilor ’70, cu naraţiunea întreruptă la anul 1945, redăm fragmentul împricinat, potrivit historia.ro:

„Tot la Doftana, din procesul Anei Pauker, a fost şi un tovarăş Marcovici care era membru al Biroului Politic şi secretar al CC. Un om vechi în partid şi-n mişcarea revoluţionară. El a avut o comportare bună tot timpul cât a fost teroare şi regimul de distrugere la Doftana, dar după cucerirea regimului (politic pentru deţinuţi, n.n.), fiind bătrân, nu participa la viaţa de partid, la viaţa de colectiv, la munca politică, culturală, educativă, venea din când în când şi ţinea câte o prelegere – era de altfel un om pregătit şi cu mare experienţă – pentru că era mai bătrân am găsit cu cale să-i dăm pe cineva pentru a-i curăţa celula şi a-i face ordine, cu acest scop am însărcinat pe un tovarăş, al cărui nume nu-l mai reţin, croitor era de meserie.

După puţin timp am aflat că a fost văzut de alţi tovarăşi, fiind vizeta de la celulă deschisă puţin, că practica perversităţi. Marcovici obişnuia să aibă relaţii îndeosebi cu tovarăşi tineri, printre care Anghel, Sor şi alţii (subliniat în text, n.n.). La anchetă a confirmat şi el şi atunci s-au luat măsuri atât din Doftana cât şi de către conducerea partidului să fie scos din partid. El moare la cutremur sub dărâmături. Pentru cercetarea cazului s-a numit o comisie de anchetă din care făcea parte Ganev, Dej şi Chivu, situaţia lui am prelucrat-o în organizaţia de partid, căci el căuta să atragă o serie de tineri care erau acolo, vroia să-i strângă într-un cerc. Probabil că la el era un vechi obicei, o decădere morală. S-a lichidat cu totul după prelucrarea acestor fapte”.

Când s-au construit marile complexuri studenţeşti, Ceauşescu s-a împotrivit propunerii de-a avea camere pentru doi studenţi, altfel decât în blocurile pentru căsătoriţi. Nu care cumva şi alţi tineri să cadă pradă ispitei homosexualităţii. ,,Marcovici obişnuia să aibă relaţii îndeosebi cu tovarăşi tineri.”, spunea același Chivu Stoica, deținut la Doftana.

,,Ceauşescu nu apucase să cunoască femeia în scurta lui tinereţe de om liber, iar în închisoare, printre deţinuţii politici riguroşi moral dar nu chiar ascetici, ar fi primit botezul focului în amorul intermasculin.” – Dumitru Popescu secretar al CC al PCR

Cei care știau de aceste „tendințe” ale lui Ceaușescu, au avut mari probleme mai târziu. La moartea prin „sinucidere” a lui Chivu Stoica, Nicolae Ceaușescu a deschis o sticlă de șampanie…

Sursa: historia.ro

loading...
loading...