Vezi dacă esti și tu printre ei! Zeci de mii de elevi din România vor primi 180 de lei pe lună! Au anunțat o singură cerință, vezi dacă familia ta se încadrează. E foarte simplu!

Ministerul Educației a publicat recent lista elevilor care vor primi sprijin financiar în anul școlar 2017-2018, totul în cadrul Programului național de protecție socială ,,Bani de liceu”.

Suma alocată pentru fiecare elev va fi de 180 de lei pe lună, iar cei care vor beneficia de ea trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Vor beneficia de programul național de protecție socială ,,Bani de liceu” elevii aflați în întreținerea familiilor care au un venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii de maxim 150 de lei.

În același timp, vor mai beneficia de acest program și elevii care beneficiază de o măsură de protecție sau care se află sub tutelă, în cazul în care se respectă aceeași condiție de venit descrisă mai sus.

Sprijinul financiar din cadrul programului ,,Bani de liceu” se acordă elevilor pe toată durata cursurilor, cei din clasa a XII-a beneficiind de acești bani inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat. Suportul financiar este condiționat de prezența la școală, beneficiarii riscând să piardă ajutorul dacă acumulează mai mult de 20 de absențe nemotivate într-o lună. În termen de 5 zile de la afișarea listei cu beneficiarii sprijinului financiar, se pot depune contestații la unitățile de învățământ care vor fi analizate de comisia formată la nivelul inspectoratului școlar județean, respectiv al municipiului București, în termen de 3 zile de la data expirarii termenului de contestație, scrie sibiu100.ro

Acest sprijin financiar se acordă pe bază de cerere formulată de către elev care va fi însoțită de acte doveditoare cu privire la venitul lunar brut pe membru de familie.

Sursa: a1.ro, sibiu100.ro

loading...
loading...