Veste MARE pentru ROMÂNII cu DATORII! Legea urmează să intre ÎN VIGOARE! Iată ce trebuie SĂ FACI

Legea privind insolvența persoanelor fizice urmează să intre în vigoare de la 1 august. Acest lucru înseamnă că românii care nu mai pot să-și plătească datoriile pot cere falimentul personal.

La 1 august 2017 trebuie să intre în vigoare legea privind insolvența persoanei fizice, fiind adoptate și normele de aplicare pentru această lege.

Astfel, procedura de insolvență pentru persoanele fizice are mai multe forme, printre care:
-procedura de insolvență pe bază de plan de rambursare a datoriilor
-procedura judiciară de insolvență prin lichidare de active
-procedura simplificată de insolvență.

O persoană fizică află în stare de insolvență poate depune o cerere de deschidere a procedurii insolvenței bazată pe un plan de rambursare a datoriilor.

Dacă aceeași persoană fizică consideră că situația sa este iremediabil compromisă, iar un plan de rambursare a datoriilor nu va putea fi aplicat, atunci, va solicita instanței judecătorești deschiderea procedurii de insolvență prin lichidarea de active.

Se poate solicita de către o persoană fizică aflată în procedura insolvenței, procedura insolvenței simplificate când datoriile sunt mai mici de 10 salarii minime pe economie, nu are bunuri sau venituri urmăribile, respectiv, vârsta standard de pensionare sau și-a pierdut mai mult de jumătate din capacitatea de muncă.

Sursa: economica.net

loading...
loading...