Vacanța all inclusiv – cele mai bune destinații pentru 2021

De la începutul pandemiei ne-am obișnuit să primim informații despre situația pandemiei din diferitele regiuni ale globului. Dacă îți dorești cu adevărat o vacanță, iată câteva dintre cele mai frumoase și sigure destinații all inclusive la un pret atractiv, pentru sejurul tău viitor:

Insulele Madeira: Portugalia

Madeira a fost numită, în vara anului 2020, cea mai sigură destinație de vacanță din Europa. Arhipelagul a luat măsuri de securitate medicală foarte devreme, cu scopul de a-și proteja locuitorii, dar și pe cei care veneau să petreacă vacanța acolo. Consecința a fost că regiunea a rămas în zona verde de siguranță a pandemiei și a avut una dintre cele mai mici rate de  cazuri active din Europa. Înainte de a pleca în Madeira, asigură-te că nu ești infectat cu COVID-19. 

Madeira este recunoscută pe glob pentru frumusețea peisajelor sale. Este înconjurată de ocean, ceea ce face ca insula să beneficieze de un aer de vreo sută de ori mai pur decât aerul care se respiră în capitalele europene. Hotelurile și restaurantele poartă eticheta „Safe and Clean”, asta înseamnă că beneficiază de condiții foarte bune privind igiena și dezinfectarea.

Portugalia a fost unul dintre primele state care au dezvoltat o asigurare specifică pentru COVID-19. Pentru mai puțin de 40 de euro îți asiguri șederea, zborul, repatrierea în caz de infectare cu COVID-19. 

Asos – Insula Kefalonia: Grecia

Dacă pentru următoarea ta vacanță ești în căutare de ceva autentic, cer senin, apă limpede precum e cristalul, mâncare bună, natură din plin, atunci Asos poate fi cea mai bună soluție, pentru că locurile sunt superbe și pentru că destinația este una dintre cele mai sigure din Europa. Grecia a avut mult mai puține cazuri de infecții cu noul coronavirus și rămâne una dintre cele mai sigure destinații de vacanță europeană. Asos se află în nordul insulei Kefalonia, care este considerată una dintre cele mai frumoase din Grecia. Este un sat de pescari, plin de culoare și de autenticitate. În timpul șederii aici, nu pierde ocazia să vizitezi Peștera Melissani, considerată una dintre frumusețile Greciei, ca și Plaja Naufragiatului, considerată una dintre cele mai frumoase din Grecia. 

Vilnius: Lituania

Lituania a avut de 10 ori mai puține decese la un milion de locuitori decât cele mai afectate țări europene. Lituania este o țară pe care o poți descoperi în următoarea ta vacanță. Este suficient să știi că spitalele lituaniene nu au fost copleșite în timpul crizei de numărul mare de cazuri grave și pot să facă față situațiilor urgente. Vilnius este o destinație de vacanță perfectă pentru familii, îndrăgostiți, sau persoane care călătoresc singure. Este un oraș de două ori mai sigur decât cele mai multe capitale europene. 

Viena: Austria

Viena a fost una dintre cele mai puțin afectate țări din Europa. Capitala Austriei este vizitată de cei care își doresc o destinație sigură și liniștită. Are foarte multe parcuri, mijloacele de transport sunt ecologice, iar calitatea vieții este una dintre cele mai ridicate din Europa. Este destinația perfectă pentru un city break, dar nu numai. 

Cavtat: Croația

Croația a avut de patru ori mai puține decese la un milion de locuitori decât cele mai multe dintre țările afectate de infecția cu noul coronavirus, prin urmare Croația poate fi considerată o destinație sigură de vacanță. 

În ceea ce privește Cavtat, este un loc unde viața este pur și simplu o plăcere. Este un orășel situat în regiunea Konavle, la 20 de kilometri distanță de Dubrovnik. Cavtat oferă foarte multe lucruri turiștilor care-i trec pragul, pentru că are peisaje fabuloase și o moștenire culturală importantă.

Gozo: Malta

Malta este o destinație sigură de vacanță. În plus, ce poate fi mai frumos decât scufundări în Marea Mediterană și descoperirea uneia dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa. Tot ce ai avea de făcut este să-ți întinzi prosopul de plajă pe Rivieră sau pe oricare dintre multele plaje din Malta. Dacă vrei cu adevărat să te distanțezi de aglomerația din timpul verii, specifică destinațiilor turistice, poți opta pentru Gozo: este o insulă mai mică decât insula principală și este preferată în special de iubitorii de natură.   

Bamberg: Germania

Bamberg este unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania, dar este de asemenea un oraș în care mulți germani ar dori să locuiască. De asemenea, foarte important pentru vremurile pe care le trăim azi, Bamberg este un oraș sigur. Vacanța ta în Bamberg ar însemna locuri frumoase, natură, descoperire, experiențe reale, destinații deosebite. Bamberg este locul minunat în care îți poți limpezi mintea și reîncărca bateriile. 

Bamberg se află la 45 de minute de aeroportul Nuremberg și la 2 ore de aeroportul Frankfurt, este o destinație liniștită și foarte bine păstrată, cu clădiri ridicate în perioada secolelor XI-XIX. Este o destinație romantică, dar se potrivește și celor care sunt amatori de shopping. Orașul are un centru istoric, magazine mici dar și centre comerciale moderne. De asemenea, există multe soiuri de bere care merită încercate, în pub-urile din oraș. Bamberg mai este numit și Roma din Germania, datorită celor 7 coline ale orașului, sau Mica Veneție, datorită unei renumite zone de pescuit.  

Indiferent de destinația de vacanță pentru care optezi, este important să te asiguri la plecarea din țară că ai toate informațiile de care vei avea nevoie și de asemenea nu uita să pui în bagaje măști de protecție, gel dezinfectant. Precauția este importantă dacă vrei să ai amintiri plăcute și să te relaxezi cu adevărat.  

loading...
loading...