Unde găsești mașini de cusut la prețuri bune

Pasiunea ta este croitoria sau vrei să investești într-o mică afacere cu haine pe comandă? Deții un atelier de tapițerie sau te ocupi de ansambluri textile pentru decorațiuni interioare? Înseamnă că ești interesat de echipamentele specifice acestor domenii și te întrebi unde găsești mașini de cusut la prețuri bune și la o calitate adecvată.

Iată câteva recomandări care te vor ajuta să achiziționezi exact ceea ce îți trebuie ca să realizezi articole de îmbrăcăminte, decor sau mic mobilier care să fie apreciate de cumpărători și admirate de vizitatori:

Evaluează ce model de mașină de cusut îți trebuie

Dacă ești la început cu hobby-ul tău și testezi domeniul, să vezi despre ce este vorba și cum se fac lucrurile, pas cu pas, optează pentru un brand medium value, cu  panou de control mecanic cu mai multe tipuri de coasere și aplicații, cu set de de cusături de bază și cu o viteză de până la 1500 de cusături pe minut. Astfel vei beneficia de funcțiile de bază ale unei mașini de cusut, la nivelul adecvat întrebuințării casnice. Sunt cele mai populare modele și le găsești la prețuri avantajoase în mall-urile de produse electronice și electrocasnice.

Dacă urmează să desfășori activități semi-profesionale sau profesionale, alege un model performant, capabil să coasă și materiale mai groase, fără riscul ruperii acului. Optează pentru branduri care oferă ca dotări mai multe tipuri de cusături utilitare și decorative, iar setările să fie ușor de realizat, direct din panoul de control digital intuitiv. Astfel vei putea realiza îmbrăcăminte, încălțăminte textilă, retușuri, obiecte de decor, accesorii diverse și chiar proiecte de design interior.

Odată ce ai identificat modelele de mașini de cusut care se potrivesc nevoilor tale, deja ai parcurs jumătate din drumul către prețul ideal. Accesează site-urile magazinelor online de produse electronice, paginile de web ale producătorilor și importatorilor de mașini de cusut și platformele de vânzări pentru diferite obiecte și articole.

Vino online și decide dacă vrei o mașină nouă sau second hand

Pe piață sunt disponibile sute de modele și versiuni de mașini de cusut, iar determinarea unui preț bun depinde în principal de doi factori: calitatea mașinii și vechimea ei. Avantajul magazinelor online este că poți să vizualizezi zeci de oferte în timp record și să achiziționezi ceea ce ai nevoie cu minimum de efort. Ești totuși fan al magazinelor fizice? Fii gata de o vizită la hypermarketuri și retaileri de articole electronice, electrocasnice și de bricolaj.

Dacă bugetul îți permite, găsești mașini de cusut în București și în alte orașe din țară aduse direct de la producători, nou-nouțe, cu garanție, accesorii și manuale de utilizare. În acest caz trebuie să te gândești la oportunitatea unei asemenea investiții: vei folosi mașina de cusut zilnic sau măcar de trei-patru ori pe săptămână? Reprezintă o unealtă importantă pentru activitatea ta? 

Dacă răspunsul la întrebările de mai sus este da, atunci înseamnă că merită să achiziționezi un model nou, de ultimă generație. 

O altă variantă rezonabilă este cumpărarea unui model second hand, pe care să-l testezi, firește, și să ai certitudinea că nivelul calitativ declarat de vânzător este cel real. Solicită garanție, testare și piese de schimb, dacă sunt disponibile. Încearcă în magazinele de specialitate, sunt oferte avantajoase de produse second choice, cu un raport calitate-preț convenabil, și fără vicii ascunse ale produsului pe care urmează să-l achiziționezi.

Pentru activități de tip atelier de croitorie, dacă ai găsit un preț bun la o mașină de cusut, verifică să aibă funcții de reglare a lățimii și lungimii cusăturii, controlează tensionarea firului, modificarea poziției acului, înfilarea semiautomată a aței în ac, sistemul de coasere inversă și ajustarea înălțimii piciorului. Găsești astfel de mașini pe paginile web ale importatorilor direcți.

De asemenea trebuie să te asiguri că prețul pe care l-ai negociat nu este singurul argument pentru achiziționarea unui anumit model de mașină de cusut. Chiar dacă ai impresia că economisești niște bani, nu renunța la funcționalități pe care ar trebui să le aibă o mașină de cusut electrică de nivel profesional:  să poată realiza surfilări, să fie potrivită pentru coaserea și tivuirea unor materiale groase, precum cuverturi sau pilote.

Chiar dacă ai ales varianta second hand, un preț bun înseamnă acela pentru care ai primit și accesoriile care vin de obicei cu mașina de cusut: piciorușe pentru diferite materiale, set de ace, șurubelnițe, pensete, perii de curățare și pedala de picior. Asigură-te că le vei primi, atunci când achiziția se face online, de la o firmă de intermedieri sau de la o persoană fizică.

Ține cont de aceste recomandări atunci când cauți să cumperi online sau offline mașini de cusut, surfilat, sau brodat și ocupă-te serios de articolele pe care le realizezi, fie că o faci din plăcere, ca pe un hobby creativ, sau te ocupi de acest domeniu din postura de meșteșugar, artizan sau antreprenor.

 

loading...
loading...