UN ZÂMBET, O FLOARE, O RAZĂ DE SOARE

Femeilor de toate vârstele și toate profesiile, mamelor, surorilor, fiicelor, bunicuțelor atât de drăgălașe, vă mulțumim pentru tot ce faceți pentru noi, zi de zi. De ziua voastră, omagiul nostru.

Se tot bate monedă pe faptul că data de 8 martie nu înseamnă neapărat o zi în care sărbătorim femeile, ci o zi dedicată de fapt luptei acestora pentru drepturile lor. La început așa a fost, dar încet-încet, ziua de 8 martie a devenit un omagiu adus tuturor doamnelor și domnișoarelor, fără de care viața noastră nu ar fi fost posibilă. Oricâte dispute avem zi de zi cu soțiile, colegele de serviciu, profesoarele sau fiicele noastre, trebuie să recunoaștem că ne oferă și multe, multe prilejuri de bucurie, ne fac fericiti și de mândri de ele.

m2

Cine poate vorbi urât despre prima educatoare, prima învățătoare, acele doamne blânde care ne-au ghidat primii pași în viață? Eram prea mici ca să ne dăm seama care este rolul femeilor în viața noastră, cât de importantă poate fi prezența lor alături de noi. Apoi, am ajuns la vârsta adolescenței și am simțit fiorul dragostei. Ne aducem aminte, zâmbind acum, că am fi stat alături de cea care ne furase inima tot timpul, dacă s-ar fi putut. Au urmat dezamăgirile, am cunoscut gelozia, am trecut prin toate etapele maturizării, dar tot timpul am simțit nevoia de a avea lângă noi o prietenă, o iubită, o soție.

m3

Astăzi sărbătorim și cele mai dragi ființe, mamele care ne-au dat viață și ne-au îngrijit atâția ani. Datorită mamei am simțit fiecare dintre noi ce înseamnă ocrotirea și gingășia unei femei. În brațele mamei ne-am refugiat atunci când am avut probleme. Când am deschis prima dată ochii, chipul mamei a fost primul pe care l-am văzut, mama a fost, așa cum frumos spuneau versurile unui cântec,”primul nostru rai”. Indiferent prin câte greutati am trece, știm că există cineva pe care mereu ne putem baza, la care putem apela în orice situație.

m4

Poate nu întâmplător, venirea primăverii coincide cu această zi specială, în care le sărbătorim pe doamnele de toate vârstele și profesiile. Astăzi vă transmitem, alături de toată dragostea noastră, și respectul, admirația și recunostința pe care vi le purtăm. Pentru mamele care ne-au dat viață, pentru soțiile care ne-au dăruit copii, pentru surorile care ne ajută mereu, pentru fiicele cu care ne mândrim, pentru profesoarele care ne-au învățat ce înseamnă cunoșterea, pentru femeile doctor care au salvat atâtea vieți, pentru colegele alături de care petrecem atâta timp, astazi, de ziua voastră, tuturor vă transmitem un gând bun și aprecierea noastră.

La mulți ani, și multă primăvară în suflete!

Cristian Huluban

loading...
loading...