Un semineu bun se cunoaste (si) dupa o sticla termorezistenta de calitate

Pe langa design si materialul din care este confectionat, un semineu de calitate se masoara in primul rand, dupa randamentul pe care acesta il va oferi utilizatorului final. Marea majoritate a focarelor sunt confectionate din fonta sau otel si sunt prevazute cu sticla specializata cu proprietati termorezistente, ce au un rol decisiv in functionarea corespunzatoarea a semineului.

In randurile urmatoare va vom prezenta caracteristicile a doua tipuri diferite de sticla termorezistenta: cea clasica si un model special de sticla cu autocuratare.

Modelul clasic de sticla termorezistenta este cel mai des preferat de majoritatea clientilor, atat acasa, cat si in industria productiei alimentare. Astfel, o intalnim la semineu, soba tip semineu, dar si in restaurante, la nivelul cuptoarelor pentru prepararea pizzei sau a altor produse de panificatie si alimentatie publica. Se bucura de o calitate superioara si o grosime de 4 mm, fiind prevazuta sa reziste la temperaturi extreme de pana la 800 grade Celsius. Certificata printr-un atestat de inalta calitate, acest tip de sticla termorezistenta este transparenta, ceea ce permite o vizibilitate ideala la interiorul focarului.

Cel de-al 2-lea model de sticla, asa cum am mentionat mai devreme, este sticla termorezistenta cu autocuratare. Aceasta este conceputa special astfel incat, curatarea sa poata fi facuta foarte usor, gratie tratamentului cu strat de oxid metalic aplicat uniform pe intreaga ei suprafata exterioara. Si acest tip de sticla beneficiaza de specificatii tehnice de cea mai inalta calitate este la fel de groasa si este prevazuta sa reziste la temperaturi extreme.

In cazul ambelor tipuri de sticla, se recomanda montajul de catre specialisti, pentru ca in eventualitatea unei instalari deficitare, acestea risca sa se sparga mai devreme decat este cazul. De stiut ca, in situatia unei flacari insuficient de puternice sau in cazul in care lemnul nu este suficient de uscat, sticla termorezistenta cu autocuratare nu functioneaza. Pentru intretinerea cat mai buna a sticlei, lemnul e necesar sa fie uscat, iar umiditatea acestuia sa nu depaseasca un grad de 20%.

Exista totusi si o serie de recomandari de care trebuie sa aveti grija cu privire la sticla termorezistenta, astfel:

· Sticla nu este rezistenta la socuri, dar are avantajul de a ramane pe pozitie in cazul fisurilor.

· Lemnele nu se imping in focar cu ajutorul sticlei.

· Nu se introduc lemne cu zapada pe ele in focar, deoarece exista riscul spargerii sticlei din cauza socului termic.

· Sticla nu izoleaza si nu este securizata, doar impiedica fumul sa intre in locuinta in cazul unei probleme care duce la cedarea acesteia.

· Sticla termorezistenta nu se lipeste cu altfel de adezivi sau silicon, in afara benzii speciale termoizolante.

Daca doriti detalii despre costul acestor sticle termorezistente pentru semineu sau termosemineu, pefoc.ro va pune la dispozitie in cadrul magazinului online, un calculator de pret dedicat, unde dumneavoastra veti introduce doar dimensiunile in milimetri ca sa aflati pretul instant. Sticla astfel selectata, va fi taiata la sediul propriu exact pe dimensiunea dorita si livrata in maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii, oriunde in tara.

Daca aveti dificultati in alegerea tipului de sticla pentru seminee sau nu sunteti sigur daca sticla termorezistenta cu autocuratare va functiona in cazul semineului sau focarului dumneavoastra, specialistii nostri va vor asista cu placere si va vor ajuta sa luati cea mai buna decizie.

loading...
loading...