UN AN DE PROMISIUNI, ZERO REALIZĂRI

Astăzi, pentru Primăria Capitalei este un moment festiv. Se sărbătorește un an de mandat al primarului Gabriela Firea. Scoateți șampania, pregătiți gustările fine, ce mai contează că din toate promisiunile din campanie nu s-a realizat niciuna.

Nu vom începe prin a aminti toate problemele nerezolvate ale Bucureștiului, se știu de atâta amar de vreme, și vor rămâne în același stadiu. Am spus într-un alt articol, referitor la problema traficului din Capitală, că nu se va rezolva niciodată. Așa spun și acum, că nu văd cine ar putea, din fotoliul de primar, să se ocupe serios de toate necazurile bucureștenilor. Au fost atâția politicieni la Primăria Capitalei și niciunul nu a reușit să onoreze măcar un sfert din ce promisese.

Chiar credeți că vreunul din cei care speră la fotoliul de primar vine cu dorința de a ridica Bucureștiul la nivelul altor capitale europene? Au fost primari, printre alții, Crin Halaicu, Victor Ciorbea, Viorel Lis, Traian Băsescu, Adriean Videanu sau Sorin Oprescu. Care dintre aceștia a lăsat ceva palpabil în urma lui, care din ei poate spune că a rezolvat măcar una din problemele cu care se confruntă capitala României? Au venit doar pentru propriile afaceri, și-au asigurat un viitor liniștit și acum privesc cu detașare toată situația. Să tot fii primar în astfel de condiții. Și bucureștenii, cu promisiunile față de ei cum rămâne? Ei, să fim serioși, nu poți face mereu în viață tot ce ai promis, nu? Lăsați, că n-o să moară nimeni din atâta lucru.

f2

Bucureștiul este, categoric, un oraș greu de condus, pentru orice politician ajuns în fotoliu de primar ar fi o provocare să încerce să rezolve măcar una din probleme. Dacă fiecare din cei enumerați mai sus ar fi încercat să se ocupe măcar de una din toate neregulile semnalate în Capitală, nu s-ar fi ajuns la situația gravă de acum. Dar când să aibă bieții primari timp de astfel de probleme, când erau atât de ocupați cu împărțirea contractelor către firmele proprii sau ale apropiaților, sau când erau atâtea șpăgi de luat?

f3

Să ne amintim promisiunile de acum un an ale Gabrielei Firea: „Voi face revoluție în materie de trafic în capitală. Am foarte multe soluții care vor decongestiona traficul. În primul rând, investiții masive în transportul public, voi propune acordarea de urgență a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate să intre în trafic. Împreună cu Poliția Capitalei vom face în așa fel încat să avem un sistem de semaforizare inteligent, așa cum se întâmplă în orice Capitală europeană. De asemenea, aș dori să se încheie de urgență lucrările la metroul din Drumul Taberei.  În jumătate de an se va vedea că se vor schimba lucrurile în București. Într-o jumătate de an  se va circula mult mai ușor în Bucurețti. Sunt soluții identificate. M-am consultat cu mulți specialiști în domeniul traficului, transportului și toți mi-au spus că deși avem un plan de mobilitate urbană, multe lucruri nu se respectă”.

f4

Au trecut nu șase luni de la aceste vorbe mărețe, ci un an. Ce s-a respectat din aceste promisiuni este evident. Să mai amintim că Bucureștiul are, pe lângă problemele semnalate în discursul doamnei Firea, multe, multe alte necazuri. După toată defilarea de personalități celebre la conducerea Primăriei, toți cu rezultate zero, cetățenii au conștientizat că a fi primar nu se referă la un bun gospodar, ci la un oportunist, care nu face nimic pentru urbe și locuitorii ei, ci doar pentru propriul buzunar. Asta e singura miză a funcției de primar. Sărbătoriți, doamna Firea!

Cristian Huluban

loading...
loading...