ULTIMA ORĂ: Încă o ZI LIBERĂ în MARTIE de la STAT! Nu a mai fost niciodată aşa… ANUNŢUL a fost făcut AZI!

Deputatul covăsnean Kulcsar Terza Jozsef a anunțat că împreună cu colegii săi din partidul UDMR care fac parte din Camera Deputaților vor depune un proiect de lege prin care doresc zi liberă oficial de ziua maghiarilor, conform RTV.

Kulcsar Terza Jozsef a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, împreună cu ceilalţi membri ai UDMR din Camera Deputaţilor, va depune un proiect de lege pentru ca ziua de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni, să fie declarată oficial zi liberă.

Iată ce a declarat liderul Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsar Terza Jozsef: ,,Noi, maghiarii, suntem cea mai mare minoritate din România, noi respectăm ziua națională a României, dar dorim ca și pentru noi să fie respectată ziua noastră națională, 15 martie, iar maghiarii să fie liberi în această zi, să poată să sărbătorească și să meargă la manifestări (…) în scurt timp o să depunem o inițiativă legislativă”.

CALENDARUL ZILELOR LIBERE în 2017:

16 aprilie (duminică) și 17 aprilie (luni) – Paștele ortodox/Paștele catolic (anul viitor, ortodocșii și catolicii vor sărbatori Paștele în aceeași zi)

1 Mai (luni) — Ziua Muncii

ZILE LIBERE 2017:

1 iunie (joi) – Ziua Copilului (decizie valabilă din luna noiembrie acest an)

4 iunie (duminică) și 5 iunie (luni) – Rusalii

15 august (marți) — Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei

1 decembrie (vineri) — Ziua Națională a României

25 decembrie (luni) și 26 decembrie (marți) – Crăciunul

Sursa: RTV 

loading...
loading...