ULTIMA ORĂ: ATAC TERORIST la PARLAMENT, s-a întâmplat cu puțin timp în urmă. BILANȚUL VICTIMELOR

Teroarea reîncepe în Europa!

Miercuri după-amiaza a avut loc un atentat terorist asupra centrului legislativului britanic. Cel puțin 5 persoane au murit și alte 40 au fost rănite, pe când atacatorul au murit miercuri, la Londra, după ce un bărbat la bordul unui automobil Hyunday 4X4 a lovit pietonii pe Podul Westminster, înainte de a intra în plin în gardul Parlamentului. Alte 40 de persoane, inclusiv doi români, au fost răniţi.

Un bărbat în jur de 40 de ani a intrat cu mașina într-un grup de pietoni care se aflau pe podul Westminster. Apoi, s-a dat jos și a atacat cu cuțitul un polițist. După ce l-a rănit, a vrut să atace un al doilea ofițer, însă a fost împușcat mortal.

Ministerul Afacerilor Externe a declarat că printre răniți se numără și 2 români, iată ce se precizează în comunicat: ,,Una dintre cele 2 persoane de cetăţenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma incidentului, a fost externată.”.

Conform ambasadorului României la Londra, Dan Mihalache, fata se află în stare critică. ,,Ea a fost proiectată în Tamisa în urma impactului cu mașina atacatorului. A fost recuperată, ulterior, de salvatori. Are fracturi, leziuni, plămânii sunt ventilați mecanic. Băiatul are o fractură la picior.”, a spus, la Antena 3, Mihalache, conform știripesurse.

p2

Autorul atacului, inspirat probabil din terorismul internaţional, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit cu maşina un grup de trecători, pe Podul Westminster din Londra, şi a înjunghiat mortal, la intrarea în curtea Parlamentului, un agent de poliţie, identificat drept Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani. Potrivit unor surse, este foarte probabil ca atacatorul să se fi inspirat din atacuri comise de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Miercuri după-amiaza, un bărbat a lovit intenţionat cu maşina un grup de trecători, după care s-a lovit cu vehiculul de poarta metalică a Palatului Westminster. A coborât din maşină şi a înjunghiat un agent de poliţie, după care a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

Din cauza incidentului, sediul Parlamentului britanic a fost plasat în stare de alertă, sesiunea parlamentară fiind suspendată. Premierul Theresa May a fost evacuată din Parlament.

Circulaţia metroului în centrul capitalei Marii Britanii a fost oprită temporar, confrom MEDIAFAX.

p3

Surse: Mediafax, Stiri pe surse, Antena 3, stirile Pro TV

loading...
loading...