UIMITOR! Arheologii tocmai ce au dezgropat cel MAI NEGRU SECRET al lui Hitler… Ce au găsit acolo le-a făcut pielea de găină. ÎMGROZITOR!

Naziștii au comis o mulțime de atrocități în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar cel mai mare a fost exterminarea evreilor alături de alte minorități și grupuri marginalizate.

Aceștia au încercat să-și acopere urmele în unele locuri, omorând martorii și dând foc
lagărelor de concentrare. Unul dintre aceste locuri, din Sobibor, Polonia, a fost recent supus unor excavări și ceea ce a u găsit acolo este prea șocant pentru a putea descrie în cuvinte.

01-nazis1

Polonia a fost ocupată de naziști încă de la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, făcând lagăre de concentrare ca cele de la Auschwitz, Treblinka și Sobibor, unde evreii erau duși să fie uciși.

sobibor-presentation-2-728

Sobibor a fost un alt loc de concentrare unde evreii și alte grupuri marginalizate au fost trimise să moară.

03-sobibor1

Locul a fost parte din Operațiunea Reinhard, unde 2 milioane de oameni erau omorâți sistematic.

04-sobibor-map1

Trenuri pline cu victime erau livrate pe aceste șine și niciodată nu au mai plecat.

05-rails

Când războiul era pe cale să se sfârșească iar învingerea părea inevitabilă, naziștii au început să-și acopere urmele distrugând așezămintele unde erau ținuți evreii.

06-sobibor-coverup

Recent, o echipă de arheologi polonezi și israelieni au fost în Sobibor cu misiunea de a dezgropa crimele.

07-barren

Au sperat să afle ce s-a întâmplat acolo, și, poate, să aducă puțină pace sufletelor plecate din lumea asta prea devreme.

08-dig

Unul dintre arheologii israelieni are doi unchi care au fost uciși în acel așezământ.

09-squares

Lucrurile pe care le-au găsit, ca aceste seturi de chei, au o mare însemnătate.

10-keys

Au găsit și multe lucruri personalem de-ale prizonierilor, precum această verighetă care are inscripționat pe ea: “Iată, tu m-ai sfințit.”

11-ring

Au găsit și scheletele celor omorâți, și chiar un număr înspăimântător de mare.

12-skeleton

Mai puțin de 60 de prizonieri au reușit să iasă din lagăr în viață la finele războiului. Restul au fost îngropați la grămadă.

13-mass-grave

Acest corp a fost găsit cu fața în jos, și dacă te uiți mai atent, la baza craniului poți vedea o rană făcută de un glonte. Persoana aceasta a fost executată de la spate.

2DE8CAC000000578-3295228-Skull_Jews_from_across_Europe_were_transported_by_rail_to_be_gas-a-7_1446453414264

Mare parte din lagăr a fost distrus, dar cele mai oribile monumente au rămas, cum ar fi fundația pereților camerelor de gazificare.

gas-chamber-bricks

Milioane de oameni au fost uciși pe aceste fundații.

o-SOBIBOR-facebook-1024x512

Aceasta a fost o temniță folosită de prizonieri. Mulți au încercat să evadeze pe acolo dar extrem de puțini au putut să scape de aceste atrocități.

camp1

Nu vom ști niciodată cum a putut cineva să săvârșească asemenea crime. Dar cel puțin victimele au primit, în sfârșit, înmormântările pe care le-au meritat. Să dea Dumnezeu ca asemenea atrocități să nu se mai întâmple vreodată!

loading...
loading...