Trucuri pentru alegerea celor mai comozi pantofi. La ce detalii trebuie să fii atent?

Deși pantofii sunt un articol necesar în garderoba oricărui bărbat, cele mai multe perechi vor fi mai incomode decât tenișii sau încălțămintea sport. De aceea, când ești la cumpărături, trebuie să iei în calcul și acest aspect. O pereche de pantofi inconfortabilă nu doar că se va simți strâmtă pe picior, dar îți poate cauza și bătături sau răni la nivelul gleznei. Din fericire, există câteva metode prin care poți preveni astfel de probleme. Iată care sunt acestea!

Cunoaște-ți măsurile

În mediul online găsești magazine precum bman.ro și o gamă mai largă de încălțăminte decât în realitate! Dar mărimile încă diferă de la un brand la altul! Iar dacă modelul pe care l-ai ales nu ți se potrivește, returnarea produsului poate fi un proces dificil și nu este întotdeauna gratuit. De aceea, înainte de efectuarea altei comenzi, ar fi bine să-ți afli măsurile! Așează o coală de hârtie pe podea și pune-ți talpa peste aceasta! Stai în poziție verticală și fă un contur! Apoi, măsoară cea mai lungă parte a tălpii în cm și înmulțește totul cu 1,5. Pentru a te asigura că ai găsit mărimea cea mai comodă, poți adăuga încă 0,5 cm la lungimea inițială. De exemplu, dacă măsură ta este 27,5 cm lungime și adaugi 0,5 cm, apoi înmulțești totul cu 1,5, rezultă mărimea 42. Ține minte faptul că picioarele nu au dimensiunile egale și măsura de care ai nevoie este cea care e mai lungă. După ce o descoperi, fă comparație cu dimensiunile din tabelele online pentru mărimi, pentru a te asigura că acestea corespund.

Fă o verificare și în magazin

Du-te la cumpărături seara, deoarece atunci piciorul are dimensiunile mai mari. Și nu te lua mereu după ce scrie pe etichetă. Felul în care simți încălțămintea contează mai mult decât asta! Pentru a verifica dacă ai ales o mărime fixă, poartă o pereche de șosete, apasă vârful și mișcă-ți degetele în lateral. Ține minte că pantofii se pot lăsa 3-5 mm în lățime de-a lungul timpului, însă în lungime vor rămâne la fel. Asigură-te că n-ai șireturile prea strânse și plimbă-te sau ieși din cabina de probă! De multe ori, încălțămintea îți va veni perfect când stai jos, dar odată ce mergi, s-ar putea să realizezi că ai ales o măsură prea mare.

Optează pentru pielea naturală

Deși încălțămintea din piele are prețurile ridicate, aceasta este confortabilă și rezistă mai mult. Iar dacă vrei să adaugi în garderobă ceva versatil și cu aspectul plăcut, o pereche de pantofi sau ghete din piele pentru bărbați este exact ce ai nevoie. Pielea este un material maleabil, ce se mulează după forma piciorului și îi permite să respire! De asemenea, te poate proteja de zăpadă sau apă și te ajută să treci peste vremea neplăcută mai ușor. Verifică totuși talpa, deoarece nu vrei ca aceasta să alunece! În schimb, trebuie să fie suficient de rezistentă pentru a-ți oferi protecție împotriva obiectelor ascuțite și suprafețelor dure.

Poartă încălțăminte pe comandă

Deoarece aceasta e făcută pentru piciorul tău, va avea un nivel de confort greu de egalat. În plus, vei avea posibilitatea de a crea un model exact așa cum îți dorești. Poți începe de la orice aspect și să modifici culoarea și fiecare element în parte, după bunul plac. Evident, prețul pe care îl vei plăti va fi și el mai mare! Dar dacă te gândești pe termen lung, această investiție va merita.

Un ultim sfat

Nu purta aceeași pantofi în fiecare zi! După ce porți încălțămintea mai mult de câteva ore, aceasta va avea nevoie de o zi pauză, pentru a-și reveni la forma inițială. De aceea, ar fi bine să ai măcar două sau trei perechi pe care să le schimbi constant. Alegerea pantofilor comozi nu este un proces atât de simplu precum pare! Trebuie să-ți cunoști măsurile, să știi ce detalii să verifici când te afli în cabina de probă și să optezi pentru un material de calitate, precum pielea naturală. Urmează sfaturile de mai sus și vei face totul mai ușor!

loading...
loading...