Trenduri noi pentru amenajarea sau renovarea băii

Ai în plan amenajarea sau renovarea băii? Înainte de a începe să îți faci un plan, aruncă o privire peste trendurile acestui an în materie de decorațiuni, obiecte sanitare sau accesorii pentru baie.

Culorile neutre, un mix de materiale și modele, lavoarele de baie care încă atrag toate privirile. Iată câteva recomandări și idei ușor de pus în practică, dacă și tu intenționezi să îți amenajezi baia ținând cont de cele mai noi tendințe.

Una dintre tendințele care se remarcă aproape peste tot este combinația materialelor moderne cu cele naturale sau inspirate din natură. De exemplu, juxtapunerea între lemn și sticlă sau porțelan este una dintre cele mai apreciate și căutate opțiuni pentru amenajarea băii. O combinație de materiale complementare ușor de întreținut, un stil modern și în același timp primitor, sunt tendințele care domină acum.

Creativitatea nu mai cunoaște limite anul acesta. Se poartă modelele geometrice atât pe gresie și faianță, dar și când vine vorba de formele obiectelor sanitare din baie, de la lavoare baie cu forme futuriste, la vase WC minimaliste, toate vor purta amprenta creativității și a modernismului dus la extrem.

Băile în tendințele momentului îmbină esteticul cu funcționalitățile practice, de aceea trebuie să acorzi o atenție deosebită în alegerea produselor pentru baie. Obiectele sanitare de la Neakaisa ating toate standardele de calitate și funcționalitate.

Cum combini culorile

Dacă în anii precedenți culorile puternice, nuanțele de accent au fost nelipsite din băile cu design modern, acum culorile pastelate devin un must-have și vor domina interioarele băilor. Acum este momentul de reîntoarcere la tot ce este mai simplu, la lucrurile de bază care ne domină viața și ne simplifică existența, iar culorile pastelate sunt cel mai bun mod prin care se pot face toate acestea. Acestea sunt inspirate direct din natură, cum este albastrul cerului sau al oceanelor pe care îl regăsim acum în multe elemente ce pot fi integrate în designul modern al băii. Pentru a încorpora nuanțele naturale pastelate în decor, va trebui însă să faci ceva mai mult decât să zugrăvești pereții băii. Este necesar să adaugi diferite materiale și elemente în baie în aceste culori, cum ar fi faianța sau gresia, un anumit tip de lavoar sau chiuvetă. Nuanțele deschise de lemn sunt de asemenea o idee bună.

Interior cu influențe exotice

Atunci când visezi la o baie modernă care să fie un adevărat loc de relaxare pentru fiecare membru al familiei, nu poți rata acest trend! O baie cu design exotic, decorată cu flori și plante luxuriante inspirată din natură și tot ce are aceasta mai bun de oferit – așa poți obține un loc de relaxare perfect.

Cum poți face acest lucru: primul pas este să alegi cu grijă plantele rezistente într-un mediu cum este baia și să le găsești locul potrivit în încăpere. Mai poți alege să transformi un perete din baie, în perete verde îmbrăcat în plante ornamentale, integrează doar materiale naturale, o cadă freestanding, un lavoar care are o formă atipică, toate inspirate din frumusețile naturii. În privința culorilor, poți să te orientezi între alb pur, griuri și nuanțe diferite de verde.

Lavoarele de baie, piesele de rezistență ale momentului

Indiferent că sunt colorate, glossy sau au forme atipice, aceste lavoare au cunoscut o revenire în tendințe anul acesta. Atunci când alegi un model de lavoar, este bine să studiezi întreaga oferta.  În oferta de obiecte sanitare de la Neakaisa poți găsi exact modelul de care ai nevoie. Dincolo de designul lavoarului care este important, mai este esențial să alegi un produs de bună calitate pentru că în acest fel vei avea siguranță că îl folosești pentru o perioadă lungă de timp. Optează pentru un lavoar într-o culoare neutră, tot din acest considerent – că nu se va demoda prea ușor și îl poți păstra o perioadă mai mare de timp. Dacă vrei însă un design interior al băii mai avangardist, poți opta pentru un lavoar într-o culoare mai specială.

Amenajarea băilor mici: cum urmezi trendurile

Chiar și băile mici pot fi amenajate sau renovate după cele mai actuale tendințe. Pentru început va trebui să te decizi asupra obiectelor sanitare pe care le vei integra. În această privință, mergi cât se poate pe liniile simple, minimaliste. 

Alege un vas wc suspendat cu rezervor încorporat, pentru că îți va economisi mult spațiu. Dacă dimensiunile băii sunt cu adevărat foarte mici, alege să înlocuiești cada cu o cabină de duș.  Culorile puternice sau cele închise nu sunt o alegere potrivită pentru o baie mică, tocmai de aceea nuanțele pastelate în tendințe sunt o bună alegere pentru a amenaja un spațiu de dimensiuni mici.

Într-o baie de dimensiuni mici, iluminatul este foarte important. Dacă încăperea îți permite lasă cât mai multă lumină naturală să pătrundă în interior. Luminile din baie sunt însă și acestea importante și cu cât spațiul va fi inundat de lumină, cu atât va părea mai încăpător. 

Aplicele și corpurile de iluminat sunt de asemenea foarte populare și vor fi caracterizate de simplitate. Folosirea oglinzilor cât mai mari care reflectă o cantitate mare de lumină reprezintă, un truc deseori folosit pentru a crea impresia de spațiu într-o baie de dimensiuni mici.

loading...
loading...