TOȚI OAMENII PREȘEDINTELUI

Ieri am fost, din nou, martorii felului în care se guvernează această țară. În aparatul administrativ nu se face selecția conform competenței, ci după numărul dosarelor penale. Ultimul exemplu în acest sens este dat de președintele PSD, Liviu Dragnea, cel care l-a numit consilier de stat pe Darius Vâlcov. Apoi, ca să fie tacâmul complet, i-a adus un veritabil omagiu celui considerat eminența cenușie din spatele guvernărilor social-democrate în ultimii ani.

Iată declarația stupefiantă a liderului PSD: „Darius Vâlcov a fost tot timpul la Guvern. A lucrat la Guvern tot timpul și a sprijinit cele două guverne și sprijină în continuare. Este un om de o valoare rară din punct de vedere al … din punct de vedere economic și este cel care împreună cu mine și cu încă doi colegi am lucrat efectiv la programul de guvernare, care e obligatoriu să fie pus în practică”.

Așadar, „un om de o valoare rară din punct de vedere economic”. Cât de valoros poate fi domnul Vâlcov, din moment ce PSD-ul a schimbat două guverne, acum aflându-se la al treilea, și totul într-un singur an? Dacă așa se măsoară valoarea unui om, este evident că domnul Vâlcov are de ce să fie mândru. Care țară se mai poate lăuda cu o asemenea performanță, unde ați mai auzit să fie instalate trei guverne pe parcursul unui singur an?

p1

Ca să revenim la „competențele” lui Darius Vâlcov, să ne amintim că fostul primar din Slatina, ajuns la un moment dat și Ministru de Finanțe, este acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Omul atât de valoros lăudat de Liviu Dragnea primea șpăgile prin cimitire, în pungi de plastic. Și ce șpăgi, de la 400.000 de lei la 1.000.000 de lei, pentru atribuirea unor contracte către diverse firme, pe vremea când era primar în Slatina. Tot Darius Vâlcov este și cel asupra căruia procurorii DNA au găsit peste 90 de tablouri de mare valoare. Un om atât de valoros din punct de vedere economic știe cum să-și construiască averea, nu credeți?

Un adevărat nabab, învățat să trăiască pe picior mare, Darius Vâlcov a știut, de-a lungul timpului, să-și dovedească valoarea pentru care îl laudă șeful său de partid. Nunți și botezuri la care a strâns sute de mii de Euro, o familie cu posibilități nelimitate, din moment ce se făceau copiilor cadouri în lingouri de aur, și toate dintr-un salariu de bugetar. Acesta este personajul ridicat în slăvi de Liviu Dragnea. Să vii în fața unui întreg popor și să lauzi un om care are atâtea probleme cu legea, asta înseamnă tupeu, asta înseamnă să le râzi în față celor care te-au ales.

p2

Darius Vâlcov, la fel ca și Rovana Plumb, Carmen Dan și alții din conducerea PSD, sunt, ca să parafrazăm titlul unui celebru film american, „Toți oamenii președintelui”. Oameni de o valoare rară, bineînțeles, care au reușit să instaleze trei guverne într-un singur an, ducând România spre criză. Spitale, autostrăzi, educație, o viața mai bună? Să fim serioși. Oamenii care au o valoare rară din punct de vedere economic nu-și pierd vremea cu așa ceva.

Cristian Huluban

loading...
loading...