Top 7 reguli pentru curățarea și întreținerea pantofilor sport

Ții la perechile tale de teniși și adidași și vrei să le porți cât mai des? Acest lucru presupune îngrijirea și curățarea lor constantă. Cu puțină atenție din partea ta, încălțămintea sport poate să aibă o durată de viață mai îndelungată. Iată care sunt regulile eficiente de a întreține pantofii sport:

Poartă șosete, lungi sau scurte

Regula principală este să porți adidașii sau teniși cu șosete, deoarece picioarele transpiră și lasă un miros greu de scos, dăunând încălțămintei. Dacă nu îți plac șosetele lungi sau nu vrei să se vadă, există șosete foarte scurte, care nu se vad deloc din adidași. 

Cea mai utilă metodă de a-ți proteja și a menține încălțămintea sport curată este să nu o încalți în fiecare loc în care mergi, doar pentru că îți place o anumită pereche. De aceea, adidașii cu care faci sport nu vor fi purtați și la terasă sau pe stradă.

Alege ustensilele potrivite pentru a curăța încălțămintea sport

Ustensilele potrivite te vor ajuta să cureți corespunzător încălțămintea sport. Dacă nu le ai, poți să improvizezi. Vei avea nevoie de un săpun lichid, un burete sau o cârpă moale din bumbac și de o perie pentru încălțăminte.

Scapă de șireturi!

Ca să cureți corect pantofii sport, este recomandat să scoți șireturile, pentru a nu le murdări în timp ce îți cureți încălțămintea. Le poți spăla separat, în apă caldă, cu ajutorul unei periuțe de dinți și a detergentului manual. Poți să cumperi o pereche de șireturi de schimb, pe care să le folosești când ți se murdăresc sau ti se rup cele vechi. În același timp, tenișii sau adidașii vor căpăta un aspect mai curat și mai îngrijit.

Curăță cu atenție încălțămintea sport din piele

Tenișii și adidașii care au o suprafață exterioară din piele se pot curăța cu un săpun lichid și un burete moale, pe care le poți folosi și pentru talpă, care trebuie să fie la fel de curată. Cu toate acestea, nu trebuie să insiști foarte mult cu spălatul, deoarece pielea se va usca și se va deteriora în timp. Poți să folosești și cremă, pentru a face pielea mai sensibilă și mai moale, acoperind zonele în care există crăpături vizibile.

Întreține cu grijă încălțămintea sport din pânză

Dintre toate perechile de încălțăminte sport, tenișii și adidașii din pânză sunt cel mai dificil de întreținut, deoarece apa și murdăria intră în material și îi pătează. Cu toate acestea, nu trebuie să te sperii. Evită să porți încălțăminte din pânză atunci când plouă iar dacă pantofii se murdăresc, încearcă să-i cureți cât sunt încă umezi, folosind apă cu săpun și o perie moale.

O altă variantă include folosirea periutelor de dinți, pentru a freca tenișii de pete și mizerie. Cu cealaltă periuță te poți ocupa de margini sau de talpă.

Folosește mașina de spălat pentru a îndepărta murdăria

Dacă timpul îți permite și adidașii pot fi spălați la mașină, alege un program special, pentru a-i scoate ca noi! Scoate șireturile din teniși și înlătură cât poți din mizerie cu o cârpă sau un burete. Pune încălțămintea într-o față de pernă, pentru a preveni zgârierea sau distrugerea și setează programul la mașină, pentru rufe delicate.

Scoate adidașii la aer și lasă-i să se usuce. Nu îi pune pe sau sub calorifer, deoarece prea multă căldură îi poate afecta.

Poartă încălțămintea sport prin rotație

Pentru o mai lungă durată de viață a încălțămintei, învață să porți perechile de pantofi prin rotație și să le scoți la aer înainte de a le pune în dulap. Totodată, pantofii sport își pot păstra forma mai mult timp dacă sunt ținuți cu hârtie în interior. Învață și cum se curăță scaiul și cum poți folosi spray-uri speciale, care se dau în teniși în fiecare seară, înainte de a-i purta.

Urmează aceste sfaturi și păstrează încălțămintea sport curată și îngrijită, indiferent de sezon!

 

 

 

loading...
loading...