Fie că ești invitat la un interviu, participi la un eveniment sau vrei să ieși în oraș la o întâlnire, trebuie să te îmbraci corespunzător pentru astfel de situații! Însă, nu o vei putea face dacă nu știi diferențele între stilurile vestimentare. Iată cinci dintre cele mai frecvente și regulile acestora!
1.Street Wear
Acest stil este caracterizat prin ținute lejere și conține atât piese vestimentare sportive, cât și din categoria casual. Se adresează în special persoanelor care fac parte din anumite subculturi, oferind o posibilitate vastă de personalizare a ținutelor! Elementele ce definesc stilul street wear sunt tricourile cu imprimeuri sau mesaje, blugi skinny sau cei foarte largi, accesoriile metalice sau din piele și hanoracele. Sunt prezente și cardigane, cămăși din flanel, rucsacuri, trening sau pantofi sport nike de pe etopsport.ro.
2.Casual
Stilul casual nu include îmbrăcămintea sportivă dar are o gamă mai largă de piese vestimentare decât stilul street wear. Totodată, nici nu se limitează doar la tricou și blugi! În categoria casual intră și alte elemente cum ar fi pulovere, pantaloni chino, tricouri polo, sacouri sport, cămăși fără cravată și încălțăminte din piele, precum cea de pe etopsport.ro. Evident, ce alegi să porți dintre acestea depinde doar de tine! Pentru a adopta acest stil axează-te pe hainele albe, negre, gri, crem și bleumarin deoarece nuanțele neutre sunt mai ușor de asortat.
3.Smart casual
Multe persoane cred că acest stil presupune amestecarea elementelor formale cu cele casual. Însă acest lucru nu este adevărat! Stilul smart-casual este potrivit mediului de afaceri sau angajaților la birou și presupune o ținută mai comodă, unde hainele au formalitatea medie. Este alcătuit din pantofi brogue, teniși din piele, cămăși office, pantaloni chino, blugi simpli și închiși la culoare sau pantaloni flanel. Trebuie să combini aceste elemente într-un mod inteligent și confortabil, astfel încât să te îmbraci undeva la granița dintre casual și o ținută formală.
4.Business casual
Acest stil nu presupune să porți ținute casual mai rigide, ci ținute business lejere! Deseori, asta înseamnă să fii la costum, dar fără cravată. Totuși, se poate purta și acest element în ținutele unde renunți la sacou și îl înlocuiești cu un pulover în V sau un cardigan. Ține minte însă faptul că în stilul business casual nu este permis să ai teniși, tricouri sau blugi. Ai nevoie de costum sau de pantaloni office, cămăși și sacouri. Se pot purta de asemenea și tricouri polo, deoarece acestea au guler.
5.Business
În mediul de afaceri, o ținută elegantă și impecabilă este necesară pentru a impune credibilitate, respect și seriozitate. Costumul este piesa principală a acestui stil. Alege modele închise la culoare precum bleumarin, gri sau negru. Cămășile care te vor avantaja cel mai mult sunt cele de tip uni, albe sau albastre. Totuși, dacă ai puțin curaj poți avea și una gri sau roz. Dacă vrei un model cu imprimeu, focusează-te pe cele de dimensiuni mici deoarece acestea sunt mai formale. Pantofii se poartă în funcție de costum, culorile închise fiind cele mai potrivite! Pentru a nu da greș, alege un model clasic precum cel Oxford.
Cum să alegi stilul potrivit
Vestimentația transmite anumite mesaje despre tine și de aceea, pentru a lăsa o impresie plăcută, e important să alegi un stil care ți se potrivește. În cazul în care vrei te îmbraci lejer, poți opta pentru stilul street wear, casual sau smart casual. Iar dacă ai un job la birou sau o afacere, probabil stilurile business și business casual ți se vor potrivi mai bine. Indiferent de situație, acum știi să faci diferențele între fiecare dress code și nu le vei mai confunda.