Top 5 servicii la un service auto profesional

Întreținerea mașinii este esențială pentru păstrarea acesteia cât mai mult timp la cote înalte de performanță și pentru  circulația în siguranță a autovehiculului. Ca să asigure cele mai bune condiții de testare, reparații și reglaje, șoferii apelează la service-uri auto profesionale, unde să beneficieze de expertiza specialiștilor în mecanică auto, electrică, vulcanizare și alte operațiuni specifice.

Iată care sunt cele mai importante 5 servicii la un service auto profesional, ca să alegi cel mai bun loc atunci când ai nevoie de reparații sau verificări la mașină:

Servicii de mecanică auto

Cele mai importante servicii la un service auto profesional sunt cele de mecanică auto, care necesită echipamente performante, aranjate în flux tehnologic. Beneficiați aici de operațiuni de constatare defecțiuni, înlocuire piese și reparații auto. Puteți să optați pentru piese de schimb originale sau pentru piese second choice, recondiționate, de valori și performanțe medii.

Cele mai utilizate servicii de mecanică auto sunt: 

 • întreținerea și repararea sistemului de frânare: discuri de frână, plăcuțe de frână,saboți și cilindri de frână, schimbarea lichidului de frână. Este necesară și o verificare finală pe stand frână și detectare de jocuri
 • revizia și repararea elementelor de direcție: capete de bară, pompă servo, articulații, și reglarea la final a direcției pe standul de direcție
 • repararea și întreținerea elementelor de suspensie și a articulațiilor:  amortizoare, arcuri, flanșe, rulmenți de sarcină, brațe de suspensie și antiruliu, pivoți, bucșe, planetare, arbore cardanic. Este necesară verificarea finală pe stand pentru amortizoare și standul de jocuri
 • întreținerea sistemului de evacuare  
 • întreținerea și repararea motorului: curele de distribuție, transmisie, injectoare, bujii, supapa EGR, turbosuflanta, catalizator
 • întreținerea și repararea cutiei de viteze: kit ambreiaj, volantă, articulații de planetare 
 • întreținerea și repararea sistemului de răcire: radiatoare de apă, ulei, pompă de apă, termostat, sonde
 • servicii de schimbare a uleiurilor și filtrelor, plus fluide de răcire.

Servicii anvelope, pneuri, roți auto

O altă gamă de servicii la un service auto profesional sunt cele dedicate verificării, întreținerii și înlocuirii de anvelope, pneuri, cauciucuri, roți. Pentru aceste operațiuni sunt necesare spații de lucru speciale, dotate cu rampe, aparate de montat, demontat și echilibrat toate tipurile de roți. 

Un service auto profesional este dotat cu rampe pentru suspendarea completă a mașinilor, astfel încât operațiunile de reglare și reparațiile se realizează mai repede și mai bine.

În aceste condiții se realizează și schimbarea sezonieră a anvelopelor și se montează cauciucuri de vară, de iarnă sau all season, în funcție de solicitările și nevoile clienților.

Cele mai importante servicii pentru anvelope, pneuri, roți auto sunt:

 • înlocuirea anvelopelor
 • montarea, demontarea și depozitarea  anvelopelor
 • îndreptarea jantelor de aliaj sau de tablă
 • controlul jantelor și anvelopelor
 • reglaje pentru geometrie roți
 • diagnosticarea sistemului de frânare
 • echilibrări de roți
 • diagnosticarea articulațiilor și a trenului de rulare.

Servicii de verificare, ITP și revizii 

Aceste operațiuni trebuie realizate exclusiv în service-uri auto profesionale, acreditate și acceptate de autoritățile rutiere, firmele de asigurări și fabricanții auto. Revizia periodică anuală este obligatorie, la fel și ITP-ul, așa că toți șoferii trebuie să apeleze la profesioniști specializați în operațiuni de verificare auto, dintre care cele mai importante sunt:

 • verificarea nivelului lichidelor mașinii
 • verificarea uzurii plăcuțelor de frână
 • înlocuirea uleiului uzat 
 • schimbarea filtrelor de ulei, de aer, de habitaclu
 • verificarea geometriei roților și a unghiului de fugă.

Servicii de tinichigerie auto

Ai nevoie de un service auto profesional și atunci când mașina ta necesită reparații  la structura metalică sau de rezistență. Aici găsești un atelier de tinichigerie cotat cu toate echipamentele necesare pentru îndreptarea elementelor de caroserie și intervenția la structura de rezistență. 

În service-urile de top se evită pe cât posibil folosirea sudurii, în schimb se aleg reparațiile pe baza deformarilor la rece, realizate cu ajutorul echipamentelor speciale, care înglobează tehnologii inovative. Dacă este necesară totuși sudura, se utilizează doar aparate de sudura cu argon, care protejează caroseria, prin încălzire pe suprafețe mici.

Servicii de vopsitorie auto

La un service auto profesional beneficiezi de soluții complete de vopsire auto: chituri, fullere, lacuri și vopseluri. Beneficiezi de toată gama de vopseluri auto: simple, metalizate, perlate, cu texturi speciale (efect de cupru, cromate).

Mașina este minuțios pregătită pentru vopsire, în zona specială dotată cu filtre, grup de aspirație, cabină de vopsit, dispozitive de slefuit profesionale cu soluții complete de absorbție a prafului, unde se execută toate operațiunile de vopsire, polișare, ceruire.

Apelează la un service auto profesional atunci când vrei să beneficiezi de cele mai bune servicii pentru mașina ta, ca să te asiguri că o vei păstra în condiții optime de funcționare  cât mai mult timp.

 

loading...
loading...