Top 5 idei de amenajare a sălilor de grădiniță

Grădinița este un subiect sensibil pentru mulți părinți, dar există o categorie care îți va povesti cu zâmbetul cu buze care este secretul pe care se bazează. O grădiniță veselă, frumos amenajată, cu săli decorate inteligent, reprezintă o atracție majoră pentru cei mici, astfel încât întreaga experiență este una fericită. O locație care beneficiază de mobilier și decorațiuni pentru grădinițe va deveni un loc magic, unde copiii vor dori să se întoarcă cât mai curând, iar adaptarea va fi rapidă. 

O clasă bine organizată le va oferi copiilor toate condițiile pentru a se juca, pentru a învăța sau pentru a desfășura activități educative. Multe grădinițe oferă și program de somn, astfel încât mobilierul trebuie realizat special încât să fie multifuncțional. 

Începutul grădiniței poate fi intimidant pentru copii, din acest motiv, părinții își doresc să le ofere un mediu pozitiv și primitor. Din fericire, există atât de multe soluții pentru ca spațiul în care cei mici își vor petrece o mare parte din zi să fie cu adevărat atractiv, încât alegerea celei mai bune variante poate fi o provocare în adevăratul sens al cuvântului. Va fi nevoie doar de implicarea administrației grădiniței, a educatoarelor și chiar a părinților. La ședințele periodice, aceștia pot veni cu propuneri bazate pe reacțiile copiilor atunci când povestesc despre experiențele pe care le-au avut peste zi. 

1.Dulapuri colorate și încăpătoare

Toate jucăriile din sala de clasă trebuiesc depozitate undeva, astfel încât dulapurile nu pot fi evitate. Este nevoie de un mobilier rezistent, dar atractiv, accesibil copiilor, care ar trebui să își poată lua singuri obiectele pe care și le doresc. Sertarele unde cei mici nu trebuie să umble pot fi închise cu cheia, care va sta doar la dispoziția dnei educatoare. 

2.Scăunele și măsuțe cu dimensiuni reduse

Pentru scris, desenat, jucat cu plastilină și nu numai, măsuțele și scăunelele sunt alegerea perfectă. Copiii se așează în jurul măsuțelor, în timp ce toate materialele educative stau la mijloc, astfel încât să fie accesibile pentru toată lumea. 

3.Covoare moi

O mare parte din activitățile cu cei mici se desfășoară într-un mediu nonformal, iar copiii trebuie să se simtă cât mai degajați. Condiția esențială este ca podeaua și covoarele să fie extrem de curate, astfel încât copiii se pot juca în voie, se pot întinde pe jos sau pot citi o carte. 

4.Rafturi cu cărți

Orice părinte care își dorește un copil educat, va pune cărțile la mare cinste. Din acest motiv, o grădiniță care se laudă cu o bibliotecă generoasă, va fi în topul preferințelor. Este recomandat ca rafturile să nu fie foarte înalte, astfel încât cărțile să nu poată să cadă pe cei mici, mai ales dacă vor fi lăsați și chiar încurajați să se descurce singuri. De asemenea, rafturile trebuie să fie foarte bine fixate în perete, pentru a evita orice accidente nefericite. 

5.Perne sau pufuri

Activitățile de pe covor au nevoie de aliați de încredere, cum sunt pernele sau pufurile. Deși sunt mai confortabile și pot fi preferate de cei mici, pufurile se poate să ocupe destul de mult loc atunci când nu sunt utilizate. În schimb, pernele sunt la fel de utile și pot fi aranjate unele peste altele într-un colț al sălii de clasă. Pernele pot fi oferite de grădiniță, toate la fel, astfel încât să nu existe preferințe pentru un model sau altul. Dar o variantă mult mai drăguță este ca fiecare copil să-și aducă de acasă o pernă preferată, pe care să stea atunci când se joacă. Pentru a dezvolta cooperarea și lucrul în echipă, copii pot fi încurajați să facă schimb de perne pentru o anumită perioadă de timp.

loading...
loading...