Top 5 cele mai bune mărci de laptopuri

Brandul este garanția calității unui produs, indiferent dacă vorbim despre haine, telefoane mobile, mașini sau laptopuri. De aceea, dacă trebuie să cumperi un laptop nou, pentru utilizare în timpul liber sau pentru rezolvarea unor sarcini de serviciu, este important să alegi un produs de calitate. Multe gadgeturi au specificații similare, iar atunci diferența o va face brandul, adică producătorul. 

Îți recomandăm să alegi laptopuri produse de companii de renume, cu experiență în acest domeniu, chiar dacă o marcă mai cunoscută înseamnă și un preț mai mare pentru respectivul produs.

Venim în ajutorul tău cu acest articol, care prezintă cele mai bune mărci de laptopuri din 2020. Pentru realizarea topului, am ținut cont de raportul calitate-preț, de specificațiile produselor și de încrederea pe care o acordă utilizatorii.

1. Apple

Apple este cu siguranță cel mai cunoscut brand de electronice, fiind asociat cu produse de lux, scumpe, dar de calitate superioară. Este un brand exclusivist și pentru că toate gadgeturile Apple vin cu propriul sistem de operare preinstalat. Acesta este și unul dintre motivele succesului Apple: sistemul de operare este foarte ușor de folosit și aproape niciodată nu dă erori.

Laptopurile MacBook produse de gigantul american sunt foarte performante și durabile, putând fi utilizate fără probleme chiar și după mai mulți ani. Prin urmare, sunt o investiție pe termen lung. În plus, Apple produce o gamă variată de laptopuri, inclusiv modele ultraportabile, foarte ușoare și subțiri, precum MacBook Air.

2. Dell 

Dell este o altă marcă de renume în topul producătorilor de laptopuri. Compania produce gadgeturi accesibile ca preț și foarte performante, fiind apreciate în special modelele care vin cu Windows preinstalat. În plus, Dell s-a remarcat de curând pe nișa laptopurilor de gaming datorită brandului Alienware, care este foarte popular în rândul gamerilor pasionați.

În afară de Alienware, Dell mai produce laptopuri din seria Inspiration – ideale pentru cei care vor un gadget accesibil – și XPS – cu produse premium, care au specificații superioare. Astfel, compania acoperă nevoile și posibilitățile unui număr foarte mare de potențiali clienți, oferind pentru fiecare un produs avantajos.

3. Lenovo

Lenovo este unul dintre cele mai populare branduri din topul companiilor care produc laptopuri, în special modele premium. Deși prețurile sunt ceva mai mari ca la competiție, având în vedere specificațiile superioare, există laptopuri Lenovo pentru orice buget. 

Gama de produse este foarte variată, astfel încât poți găsi modele mai accesibile, pentru studenți, dar și unele foarte performante, concepute special pentru ingineri sau graficieni profesioniști. Recent, compania a anunțat că intră pe nișa laptopurilor de gaming, cu seria Lenovo Legion, care va concura direct cu ASUS ROG și cu Predator de la Acer.

4. ASUS

ASUS este un brand apreciat în special pentru modele sale accesibile – Chromebooks. Componentele pe care compania le folosește pe laptopurile sale sunt de cea mai bună calitate, chiar și pe modelele mai ieftine. Acestea au ecran cu rezoluție Full HD, baterie care rezistă până la 4 ore de utilizare continuă și procesor foarte bun.

ASUS produce însă și laptopuri cu specificații de top, pentru business. Un loc aparte îl ocupă gama ASUS ROG, destinată gamerilor, care devine din ce în ce mai populară. Laptopurile ROG sunt atât de bune încât mulți utilizatori pasionați de gaming au ajuns să prefere din acest motiv marca ASUS, în detrimentul altor branduri mai cunoscute.

5. HP

HP (Hewlett Packard) este unul dintre cele mai vechi branduri care produc electronice. Apreciat în special pentru modele de PC-uri, HP este popular și în rândul utilizatorilor de laptopuri. Punctele forte ale brandului sunt performanța și durabilitatea, însă durata de viață a bateriei este o problemă de care se plâng mulți clienți. 

Dincolo de acest minus, modelele HP sunt destul de populare, mai ales că gama de produse este foarte variată: compania produce laptopuri cu prețuri care variază de la 200 de dolari până la 2.000 de dolari, pentru orice buget. Cele mai apreciate serii sunt Envy, Spectre, Pavilion și Elite.

Prin urmare, dacă vrei să-ți cumperi un laptop nou, îți recomandăm să alegi unul produs de o companie de renume, care se regăsește în lista prezentată de noi.

loading...
loading...