Top 10 întrebări la interviu în anul 2020

Interviul de angajare reprezintă cea mai importantă etapă din procesul de căutare a unui loc de muncă. În mod clar, un CV bine structurat face posibilă o discuție între candidat și angajator, dar adevărata provocare apare atunci când trebuie să treci de întrebările recrutorului și să-l convingi că ești cea mai potrivită persoană pentru job. Fiecare specialist în resurse umane are propriul stil de abordare și urmărește prezența unui set de abilități și cunoștințe tehnice, însă totodată intenționează să descopere mai multe și despre atitudinea, motivația ori empatia celui pe care-l intervievează. Iată care sunt cele mai frecvente întrebări puse la un interviu și cum trebuie să răspunzi ca să-ți crești șansele de reușită:

1. De ce îți dorești să obții acest job?

Aceasta este o întrebare esențială pentru orice angajator, așa că trebuie să te gândești bine înainte de a oferi o explicație. De pildă, dacă locuiești în Fălticeni și vrei să te muți în Suceava pentru un job mai bun, nu-i oferi specialistului HR drept motivație schimbarea domiciliului, întrucât acesta intenționează să afle care este interesul tău față de companie. Prin urmare, caută aici locuri de muncă în Suceava, iar dacă primești o invitație la interviu și ți se adresează o astfel de întrebare, accentuează aspectele pozitive ale postului. Vorbește despre cum jobul se potrivește competențelor tale, menționează că te atrage modelul de afacere unic al companiei, profesionalismul și cultura organizațională sau că ai identificat oportunități de creștere pe termen lung în cadrul firmei.

2. Ce calități te recomandă pentru această poziție?

Cel mai bun răspuns pentru această întrebare poate fi compus chiar pe baza anunțului de angajare. Ia în considerare calitățile pe care le caută compania și demonstrează cum aptitudinile sau realizările tale pot îndeplini cerințele organizației. Nu te rezuma doar la enumerarea unor abilități precum spirit de analiză ori jucător de echipă.

3. Ce îmi poți spune despre tine?

Șansele de a fi nevoit să oferi câteva detalii despre tine în cadrul interviului sunt foarte mari, de aceea trebuie să găsești ceva interesant care să dovedească experiența și credibilitatea ta. Așadar, fără să-ți povestești întreaga autobiografie, fii cât mai specific și orientează-te spre rezultatele obținute la locurile de muncă anterioare. În acest sens, un bun exemplu ar fi să spui cât ești de muncitor și să argumentezi acest lucru oferind informații despre îmbunătățirile pe care le-ai adus firmei.

4. De ce ai renunțat la ultimul loc de muncă?

Indiferent de cât de prietenos ți s-ar părea recrutorul, nu face niciodată referire la vreo problemă legată de vechiul job, șefi sau companie. Vorbește despre plecarea ta dintr-un motiv pozitiv – îți dorești o nouă oportunitate ca să te dezvolți mai mult profesional.

5. Ce știi despre această companie și de ce vrei să lucrezi aici?

Înainte de a te prezenta la un interviu este indicat să te documentezi cât mai bine despre companie, deoarece în acest fel ai șansa să impresionezi angajatorul. Oferă o imagine cât mai completă despre produsele și serviciile firmei, menționează cifrele de afaceri, clienții sau aspectele unice și motivează că tocmai aceste lucruri te fac să-ți dorești să lucrezi aici. Povestește despre cum te regăsești în abordarea companiei și cum crezi că poți contribui la atingerea obiectivelor.

6. Care sunt așteptările tale financiare?

Printr-o astfel de întrebare recrutorul încearcă să identifice modul în care te autoevaluezi și cum negociezi, așa că nu te grăbi să menționezi o sumă chiar dacă ți-ai stabilit un salariu țintă. Spune-i celui care te intervievează că nu te-ai gândit la o cifră exactă pentru că ai prea puține informații despre acest post. Prezintă-ți nivelul de pregătire și experiența anterioară ca să demonstrezi că îți cunoști valoarea, menționează câștigul anterior dacă ți se solicită asta și lasă de înțeles că ești dispus să negociezi.

7. Unde te vezi peste 5 ani?

Angajatorul își dorește să afle dacă ești o persoană ambițioasă, capabilă să-și seteze obiective pe termen lung și așteptări realiste în ceea ce privește traiectoria carierei sale. Poți explica cum ți-ai dezvoltat abilitățile constant în cadrul companiilor pentru care ai lucrat și că noul rol reprezintă exact pasul pe care ți-l doreai pentru parcursul tău profesional. Menționează poziția pentru care ai aplicat ca pe o oportunitate valoroasă, ce te va ajuta să ajungi un angajat de top într-o organizație stabilă.   

8. Care sunt punctele tale slabe și punctele forte?

Pornind de la defectele și a calitățile tale încearcă să găsești o modalitate de a vorbi despre tine cât mai deschis, dar fără să ieși din sfera profesională. Ca puncte slabe, de exemplu, povestește că îți place să fii sigur că ceea ce faci este perfect încât ai tendința de a sta prea mult timp să-ți verifici munca. Referitor la trăsăturile forte, explică faptul că te înțelegi bine cu persoane diferite, îți concentrezi întotdeauna atenția pe rezultate sau că ai capacitatea de a rezolva problemele dificile.

9. Cum evaluezi succesul?

Scopul recrutorului este de a-ți depista personalitatea și etica. De aceea, un răspuns bun ar fi că pentru tine succesul înseamnă atingerea obiectivelor individuale și de grup sau recunoașterea faptului că munca depusă aduce valoare companiei.

10. Ai întrebări despre companie sau postul vizat?

Candidații care ratează această oportunitate vor arăta lipsă de interes față de companie. Din acest motiv, încearcă să pui câteva întrebări legate de obiectivele firmei, acțiunile altor persoane care au determinat succesul ori eșecul într-o poziție similară sau așteptările pe care le are organizația de la un nou angajat.

Fiecare interviu la care vei participa presupune o serie de întrebări standard, dar și unele capcană. Așadar, gândește-te înainte ce ar trebui să răspunzi și încearcă să-ți faci o imagine de ansamblu asupra discuției, astfel încât să poți argumenta cât mai bine orice lucru pe care intenționezi să-l prezinți angajatorului.

loading...
loading...