marți, 17 mai 2022
Stiri.rol.ro
  • ACASĂ
  • INTERNAȚIONAL
  • SPECIAL
  • TIMP LIBER
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • ACASĂ
  • INTERNAȚIONAL
  • SPECIAL
  • TIMP LIBER
marți, 17 mai 2022
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Stiri.ROL.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Timp liber » Tipuri de tencuială decorativă. Ce finisaj să alegi pentru casa ta din Iaşi?

Tipuri de tencuială decorativă. Ce finisaj să alegi pentru casa ta din Iaşi?

in Timp liber

Până în urmă cu câţiva ani, tencuiala era doar acel amestec de nisip şi ciment utilizat pentru umplerea crăpăturilor şi corectarea imperfecţiunilor din ziduri sau ca strat suport pentru aplicarea tapetului ori a diferitelor tipuri de vopsea. Odată cu adăugarea vopselei direct în tencuiala propriu-zisă, acest finisaj a devenit un decor în sine. Şi nu orice fel de decoraţiune, ci cea mai importantă, care oferă ultimul aspect al pereţilor interiori şi exteriori. Iată câteva tipuri de tencuieli decorative din care poţi alege finisajul perfect pentru casa ta din Iaşi.

Structurată

Tencuiala decorativă structurată este potrivită în special pentru zidurile exterioare. Are un aspect neuniform, granulat datorită prezenţei granulelor de cuarţ ce măsoară între 0.6 şi 3 milimetri. Se aplică direct pe perete şi nu are nevoie de decoraţiuni suplimentare. Este disponibilă într-o varietate de culori, cu un paletar potrivit pentru majoritatea stilurilor arhitecturale. În schimb, dacă doreşti o nuanţă unică, o poţi obţine prin intermediul maşinilor de colorat computerizate, la comandă.

Citește și...

Petreceri Corporate: Cum să te îmbraci în funcție de dress code

16/03/2022

Fizioterapia: Cele 20+ afecțiuni pe care le poate trata

23/02/2022

Stratul de suport poate fi mixtură var-ciment, glet de ipsos, rigips sau chiar o vopsea anterioară. Este uşor de aplicat datorită aderenţei eficiente, are o putere bună de acoperire şi se usucă destul de repede. Un aspect important este faptul că permite pereţilor să respire datorită peliculei permeabile la vapori, rămânând totodată impermeabilă la umiditate. Rezistă foarte bine la şocuri mecanice, intemperii, cicluri îngheţ-dezgheţ şi diferenţe mari de temperatură.

Siliconată

Tencuiala decorativă siliconată este potrivită atât pentru exterioare, cât şi pentru pereţii interiori din locurile cu trafic intens sau expuse la uzură superioară. Din punct de vedere al rezistenţei pe care îl oferă zidurilor, aceasta asigură atât protecţie hidrofobă, cât şi împotriva intemperiilor, zgârieturilor sau loviturilor. Este uşor de aplicat în dispersie apoasă, aderă bine la diverse tipuri de straturi suport şi are un timp de uscare redus. Uscarea în profunzime se realizează de pe o zi pe alta. În ceea ce priveşte paleta de culori, în varianta standard acoperă aproape toate gusturile, la care se adaugă comenzile speciale.

Mozaicată

Dacă ai nevoie de rezistenţă superioară la zgârieturi şi lovituri, atât pentru exterior, cât şi la interior, alege tencuiala decorativă mozaicată de la Matis. Materialul aderă foarte bine la suportul de amestec de tencuieli din ciment şi var, beton, rigips, glet din ipsos şi strat de vopsea anterioară. Varianta mozaicată este alegerea perfectă pentru soclul casei, pentru faţade, holuri sau casa scării, în general zone expuse intemperiilor, umidităţii sau traficului greu şi accidentelor provocate de lovituri. 

Codurile de culori acoperă un paletar diversificat şi se potrivesc atât cu majoritatea stilurilor arhitecturale, cât şi cu nuanţele clasice de vopseluri pentru pereţi, în eventualitatea alegerii tencuielii decorative mozaicate doar pentru soclu sau alte părţi distincte.

Veneţiană

O textură aparte, potrivită pentru decoraţiunile de interior, este tencuiala decorativă veneţiană, din amestec de ipsos, ce oferă peretelui un aspect de marmură lustruită. Efectul final devine vizibil după procesul de uscare, iar soluţia este perfectă atât pentru acoperirea pereţilor cu defecte cât şi pentru realizarea de modele sau chiar imagini unice. Realizarea unui model unic este o tehnică ce necesită o măiestrie artistică, însă dacă găseşti meşterul potrivit, materialul se pretează perfect.

Momentul finisajelor reprezintă o fază deosebit de importantă a proiectului de construire sau amenajare a casei tale. De multe ori, această etapă îi surprinde pe beneficiari cu bugetul alocat aproape terminat din cauza cheltuielilor neprevăzute apărute pe parcurs. Cu toate acestea, pentru a nu renunţa la criteriul calităţii, aceștia pot alege să amâne chiar şi cu câteva luni aplicarea tencuielilor, pentru ca structura pereţilor să fie sigură, iar imaginea interioară şi exterioară plăcută.

SharePinTrimiteTrimite

Articole Similare

Timp liber

Ce trebuie să știi despre șampoanele împotriva căderii părului?

23/02/2022
Timp liber

Bolile, dăunătorii și buruienile din culturile agricole: Ce sunt și cum scapi de ele?

23/02/2022
Timp liber

Cum alegi instrumentele de scris potrivite pentru firma ta

18/02/2022
Timp liber

De ce să treci de la ochelari la lentile de contact? 7 motive

18/02/2022
Timp liber

4 idei de afaceri în agricultură, pentru viitor

18/02/2022
Timp liber

Mănuși de unică folosință: Clasificarea acestora și beneficii oferite

18/02/2022

Articole Populare

  • Sare siguranta prea des? Cum identifici cauza principala si solutia necesara

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Untura de bursuc – proprietăţi, beneficii şi utilizări

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Emilia Ghinescu a luat decizia și a făcut anunțul în direct! Au trei copii, familia refuză să fie de partea ei

    0
    Share 0 Tweet 0
  • MAMA și TATĂL NU SE SUPORTĂ, au DIVORȚAT DE MULT, dar în FIECARE AN se ÎNTÂLNESC și FAC O POZĂ de FAMILIE. Toți prietenii lor RÂD de ei și NU ÎNȚELEG, dar când AU AFLAT CE FAC cu ELE când le primesc, toți au ÎNCREMENIT

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Renovarea unei case vechi – sfaturi utile

    0
    Share 0 Tweet 0
ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • femina.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • ACASĂ
  • INTERNAȚIONAL
  • SPECIAL
  • TIMP LIBER

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici