THANK YOU FOR THE MUSIC

Grupul suedez ABBA se reunește după 34 de ani de la despărțire. Iată o veste care îi va bucura pe cei care au crescut cu muzica acestei formații. ABBA a dominat topurile muzicale ale anilor ‘70, când a vândut peste 400 de milioane de discuri. Spunem mereu că cel mai bun test al muzicii propuse de un grup (sau solist) este dată de proba timpului, iar ABBA a trecut cu brio acest examen, muzica lor fiind încă ascultată cu plăcere și acum, la mai bine de 30 de ani după ce grupul s-a destrămat.

Istoria acestei legende a muzicii a început în anul 1974, când concursul Eurovision a avut loc la Brighton, în Marea Britanie. Atunci, cei patru membri ai unei trupe venite din Suedia, îmbrăcați cam fistichiu, au cucerit juriul și spectatorii din țările europene cu melodia Waterloo. Pentru Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson și Anni-Frid Lyngstad, cei patru membri ai grupului, începea drumul către celebritate. După câștigarea concursului Eurovision, succesul internațional al trupei a fost unul fulminant, muzica ritmată și carisma celor patru tineri suedezi cucerind milioane de fani în întreaga lume.

aba2

După piesa câștigătoare de la Eusovision, ABBA a lansat alte hituri: Mamma Mia, Dancing Queen, Super Trouper, Take a Chance on Me, The Winner Takes It All, I Have a Dream, Chiquitita, Thank You for the Music, Knowing Me, Knowing You, Fernando, One of Us, Money, Money, Money si multe altele. ABBA a fost unul din cele mai bune produse de export ale Suediei, celebritatea de care s-a bucurat nefiind egalată de niciunul din celelalte nume cunoscute ale muzicii suedeze, Roxette, Europe, Ace of Base sau Kent. Un musical inspirat din piesele formației suedeze, numit ”Mamma Mia”, a fost vizionat de peste 50 de milioane de spectatori, iar filmul cu același nume, în care au jucat Meryl Streep, Pierce Brosnan, Julie Walters și Colin Firth s-a bucurat de un mare succes internațional.

aba3

Cei patru membri ai legendarei trupe se vor reuni acum, după 34 de ani, pentru un nou proiect de divertisment digital. Proiectul are ca obiectiv să prezinte muzica ABBA unei noi generații de fani, cărora le va permite să vadă, să asculte și să simtă trupa într-un mod de neimaginat anterior. Este o inițiativă laudabilă, așteptată de fanii din întreaga lume, după cum declarau membrii trupei suedeze. Așadar, ABBA revine, în pofida trecerii anilor, într-un frumos remember pentru muzica de calitate. Așteptăm să ascultăm, încă o dată, hiturile care au marcat tinerețea unei întregi generații, pentru a spune, la fel ca titlul unei celebre piese ABBA, Thank You for the Music.

Cristian Huluban

loading...
loading...