Spațiul de lectură: 7 idei de amenajare

Îți place să citești? Te relaxezi mereu cu o carte nouă care face ca timpul să se scurgă altfel? Dacă iubești cărțile, dar nu ai un loc al tău în care să te bucuri de lectură, probabil că ar fi timpul să începi să îți amenajezi un loc în care să te bucuri de relaxare în timp ce te răsfeți cu cartea preferată. Iată doar câteva idei pe care să le pui în practică atunci când îți amenajezi propriul colț de lectură:

Amplasează un fotoliu în dormitor sau în living

Spațiul de lectură nu trebuie să fie neapărat la exterior sau în bibliotecă. Poți la fel de bine să folosești orice colț al casei, pentru ca mai apoi să cauți modele de fotolii pentru living și dormitor pe care să le amplasezi în zona dorită. Orice spațiu de citit are neapărat nevoie de un fotoliu confortabil, pentru ca tu să îți dorești să petreci ore întregi și să te relaxezi. 

Crează un colț de lectură „verde”

Probabil nu știai, însă unele plante au puterea de a induce o stare de relaxare. Spațiul de lectură este locul tău de relaxare, iar dacă vrei să te bucuri și mai mult de timpul petrecut în timp ce citești, alege să te înconjori de plante. Plantele au rol de curățare a aerului din încăpere, pentru că absorb dioxidul de carbon și îți oferă oxigen, dar au și rolul de a reduce stresul, iar acest lucru te poate ajuta să te relaxezi mai ușor. 

Creează o mică bibliotecă cu ajutorul unor rafturi pentru cărți 

Dacă iubești cărțile, cu siguranță ai în casă o mulțime de cărți pe care le-ai terminat de citit sau care așteaptă să fie citite. Poate că până acum locul lor a fost într-un dulap sau o cutie, pentru că nu ai avut un spațiu special unde să le expui, însă acum îți poți face propria bibliotecă. Alege un raft pentru cărți care să se potrivească cu designul casei tale și alege să îl așezi în zona de lectură, astfel încât să ai mereu la îndemână cărțile preferate.

Nu ai suficient spațiu în casă? Folosește-te de un colț din balcon

Un spațiu de lectură nu necesită foarte mult spațiu. Nu e neapărat nevoie să ai o cameră specială pentru citit. Dacă spațiul din casa ta nu este foarte generos, te poți folosi de un colț din balcon. Așază un fotoliu confortabil și o măsuță pe care să așezi câteva cărți și gata, spațiul tău de lectură te așteaptă să îți ofere relaxarea de care ai nevoie.

Folosește culori care să te relaxeze și să te inspire

O pată de culoare poate fi suficientă pentru a face ca spațiul tău de lectură să fie un loc în care să te poți relaxa. Alege un obiect, o culoare sau un element textil care să schimbe spațiul exact în zona de relaxare dorită. 

Ai nevoie de o sursă de lumină naturală și de una artificială

Ar fi indicat să îți amplasezi locul de lectură într-o parte a casei unde poți beneficia de suficientă lumină naturală în cursul zilei. Chiar dacă te gândești că ai spațiul de citit în fața unei ferestre, ar trebui să iei în considerare și achiziționarea unei lămpi care să îți ofere lumina necesară pentru citit seara.

Alege materiale confortabile, pături și perne

Spațiul de lectură nu trebuie să fie destinat doar cititului, ci poate fi și locul tău de relaxare. Alege o pătură confortabilă și călduroasă, perne pufoase și moi, dar și materiale care să te ajute să stai cât mai bine atunci când vrei să te relaxezi.

loading...
loading...