Soțul bolnav nu vorbise de 20 ani, dar într-o zi scoatea niște sunete ciudate. Când femeia s-a apropiat de el și a înțeles ce-i zice i-a înghețat sângele în ea! Uite ce secret înfiorător ținuse despre familia lor în el atâta amar de timp:

Don și Lorraine au fost căsătoriți timp de 25 de ani și au devenit cu timpul atât parteneri în viață, cât și în muncă, cei doi conduceau împreună o fermă.

După ce au avut trei copii frumoși împreună, Don a fost diagnosticat în anul 1995 cu ALS, o boală necruțătoare care, în doar cinci ani, l-a făcut incapabil să mai trăiască fără un ventilator pentru respirație, de aceea în ultimii 15 ani nu a putut vorbi.

Dar Lorraine nu a renunțat la soțul ei – și-a amintit că i-a promis să-i fie alături și la bine și la greu, așa că a devenit asistenta lui medicală, a învățat tot ce trebuia pentru a putea avea grijă de el și pentru a face tot ceea ce Don făcea în fermă până atunci. Dar ceea ce o durea cel mai mult pe femeie era faptul că soțul ei nu mai putea vorbi.

Femeia era hotărâtă să găsească o cale de a comunica cu el! Așa că a făcut o tablă pe care erau litere, pentru ca Don să îi indice ce vrea să spună, literă cu literă, dar procesul ăsta dura o veșnicie, dacă voia să spună o frază întreagă. Cel care le-a schimbat viața amândurora a fost Mick Ebeling și echipa lui de la Not Impossible Labs, o companie care creează soluții pentru persoanele cu dizabilități.

don-lorraine

Ei au inventat un dispozitiv care îi permitea lui Don să vorbească cu ochii, foarte repede, pe același sistem al privirii literelor. Programul simula chiar și o voce! În sfârșit, după 15 ani, Don a putut să-i spună soției sale tot ce gândise în ultimii 15 ani, lucru care a fost incredibil de frumos!

Care a fost primul lucru pe care i l-a spus soției sale? Iată:

,,Draga mea Lorraine, nu-mi pot imagina viața fără tine. Tu ești cea care a făcut ca ultimii 25 de ani din viața mea să zboare și ești singura care m-a făcut să-mi suport boala în ultimii 15 ani. De-abia aștept următorii 20 de ani alături de tine. Te iubesc.”

Iată un clip despre această poveste uluitoare despre loialitate, supraviețuire, iubire și putere: 

loading...
loading...