SLAVĂ DOMNULUI, NENE TĂRICEANU

Călin Popescu Tăriceanu lovește din nou. După celebra replică „Slavă Domnului că nu am credite”, când s-a referit la creșterea Robor, acum lansează din nou mulțumiri Celui De Sus, de data aceasta făcând referire la demonstrațiile anti-corupție: „Slavă Domnului că în țara asta mai există și oameni cu scaun la cap și nu să facă toți ceea ce cere Corupția ucide sau nu ucide. Depinde pe cine ucide, că corupția poate să ucidă chiar pe cei care strigă sloganurile astea”. O exprimare demnă de un ditamai Președinte al Senatului, într-o limbă română impecabilă.

Slavă Domnului că nu am credite. Am mai făcut referire la acest aspect. Cum să aibă credite unul care are în ultimii 28 de ani a fost tot timpul prezent, în diferite funcții, în cercurile puterii? Cum să aibă rate unul care a fost, pentru mai bine de 20 de ani, reprezentantul de vânzări al brandului francez Citroen? De ce avea nevoie de credite unul care a făcut numeroase afaceri cu statul român, și care are decontate toate cheltuielile, de la benzină până la mesele de protocol, de la șofer personal până la vacanțe în locuri exotice?

s1

Slavă Domnului că în țara asta mai există și oameni cu scaun la cap și nu să facă toți ceea ce cere Corupția ucide sau nu ucide. Păi tocmai dumneavoastră vă găsiți să vorbiți de corupție, domnule Tăriceanu? Să vă reamintim că există un dosar la DNA în care sunteți acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului? Dosarul respectiv se referă la retrocedarea nelegală a unei suprafețe din pădurea Băneasa și a fermei Băneasa, pe vremea când erați prim ministru. Măcar din bun simț nu mai faceți referire la corupție, atâta vreme cât sunteți cercetat tocmai într-o asemenea speță. Oamenii știu foarte bine de ce ies la proteste, iar sloganul „Corupția ucide” s-a născut la momentul tragediei de la Colectiv, când au murit 64 de tineri nevinovați, tocmai din cauza corupției generalizate din această țară.

s3

Slavă Domnului că Ministerul Energiei poate să o angajeze în Consiliul de Administrație al Rompetrol Rafinare pe o fostă colaboratoare a domnului Tăriceanu, pe numele său Nicoleta Soisun. Doamna Soisun a lucrat la cancelaria primului ministru pe vremea când această funcție era ocupată de – ghiciți cine – chiar Călin Popescu Tăriceanu. Să mai spunem că doamna Soisun, protejata celebrului Don Juan de Dâmbovița, a fost și casieră la o casă de editură. Ca să ne dăm seama cum sunt promovați oamenii sistemului în funcții atât de importante, conform competențelor. Slavă Domnului că există oameni precum domnul Tăriceanu, gata să își ajute apropiații, atunci când aceștia au nevoie de un loc călduț, bine plătit.

Nu aveți nicio treabă cu problemele oamenilor care ies la proteste, domnule Tăriceanu. Nu îi înțelegeți, pentru că nu aveți cum, sunteți departe de realitatea tristă în care se zbate acest popor. Protestatarii s-au săturat de corupție, politicenii se folosesc de ea. Slavă Domnului că au fost unii care v-au votat, restul nu mai contează, e doar vorbărie.

Cristian Huluban

loading...
loading...