Și-a curmat singur viața dar înainte a salvat un mesaj pe telefon, fără să-l trimită. Când a văzut ce scrisese, familia a fost distrusă. Cu ultimele cuvinte i-a purtat prin tribunale. Decizia judecătorului i-a făcut să urle

Un mesaj neexpediat al unui bărbat din Australia i-a purtat familia prin tribunale, iată de ce.

Jurnaliștii de la The Telegraph precizează că bărbatul a salvat un mesaj înainte de a-și curma singur viața, în secțiunea ,,Schițe”. În acel mesaj el notase că dorește să îsi lase toată averea fratelui și nepotului său.

Iată mesajul păstrat în telefonul bărbatului: ,,Tu și nepotul păstrați tot ce am, casa și banii, puneți-mi cenușa în spatele grădinei… Mai sunt niște bani în spatele televizorului și câțiva în bancă… testamentul meu”.

Ceea ce a făcut furori într-o țară întreagă este faptul că judecătorul a decis să accepte mesajul netrimis drept testament. Se pare că acest lucru este posibil datorită faptului că legea din Queensland prevede că pentru ca un testament să fie valid, ar trebui semnat de față cu cel puțin doi martori, care să aibă cel puțin 18 ani.

Totuși, se pare că regulile s-au modificat în 2006, moment în care documentele mai puțin formale au devenit acceptate. Judecătorul a luat această decizie fiindcă la sfârșitul mesajului era notat ,,testamentul meu”, ceea ce, potrivit legii, îi conferă puterea de document legal.

loading...
loading...