Sfaturi pentru alegerea încălțărilor dedicate drumețiilor

Te pasionează drumețiile și abia aștepți să mergi într-o scurtă vacanță la munte? Pe lângă îmbrăcămintea potrivită, ai nevoie și de încălțăminte care să-ți garanteze stabilitatea și confortul, mai ales dacă vorbim despre trasee dificile, pe munte.

Pentru că încălțările pentru drumeții joacă un rol extrem de important într-o excursie, îți prezentăm un ghid util, care să te ajute să alegi pantofii ideali, fără prea multe bătăi de cap!

Alege corect mărimea pantofilor pentru drumeții

Primul pas ca să cumperi încălțămintea ideală pentru drumeții este alegerea mărimii corecte! Nu trebuie să decizi dimensiunile încălțămintei pentru drumeții în funcție de mărimea pantofilor pe care îi porți zilnic.

Încălțămintea pentru drumeții trebuie să fie mai mare, astfel încât să te încapă cu șosete groase. La fel de important este și tălpicul pantofilor pentru trekking. De aceea, la lungimea acestuia trebuie să adaugi un spațiu suplimentar de aproximativ 2 cm, astfel încât pantofii să nu te strângă. Găsești încălțăminte pentru trekking la preț avantajos, de care să te bucuri în fiecare an și la orice drumeție.

Optează pentru materialul potrivit, în funcție de anotimp

Asigură-te că nu dai greș cu încălțămintea pentru drumeții și alege-o pe cea potrivită, în funcție de anotimp. Astfel, ține cont de material! Pentru sezonul cald, sunt recomandate încălțările din piele care îți oferă o ventilație bună și nu permit transpirația excesivă a picioarelor. De regulă, încălțămintea de trekking din piele nu este impermeabilă.

Ai nevoie de încălțări de trekking pentru sezonul rece, atunci când vremea este imprevizibilă? Optează pentru ghete cu membrană, care acoperă partea superioară a încălțămintei. Cu ajutorul ei, apa nu poate pătrunde în interiorul încălțămintei iar umiditatea este eliminată.

Totodată, încălțămintea pentru trekking se alege în funcție de dificultatea traseului pe care urmează să-l parcurgi. Ai la dispoziție încălțăminte cu carâmb scurt, care nu acoperă gleznele și modele cu carâmb înalt, care oferă un plus de căldură și o mai mare stabilitate pentru glezne.

Bocancii cu carâmb înalt sunt potriviți pentru suprafețe umede sau acoperite cu zăpadă, în timp ce modelul cu carâmb scurt oferă o ventilație mai bună și se alege în cazul zonelor sigure și plate.

Sfaturi esențiale în alegerea încălțămintei pentru drumeții

De cele mai multe ori, preferi să mergi în drumeții pe munte. Traseele au un grad de dificultate crescut și ai nevoie de încălțăminte adecvată. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont înainte să le cumperi:

  • Ține cont de suprafața pe care urmează să mergi, ca să alegi tipul corect de talpă. Optează pentru o talpă cu striații mici atunci când ai de parcurs o zonă netedă. Pentru suprafețe alunecoase, cu un risc crescut de accidentare, este indicată încălțămintea cu adâncituri mari, care asigură aderența și stabilitate în timpul mersului.
  • La fel de importantă este și grosimea tălpii, căreia trebuie să-i acorzi atenție sporită. Atunci când mergi pe munte, ai nevoie de ghete cu talpă groasă și tare, nu de pantofi sport cu talpă subțire.
  • Încălțămintea pentru munte poate fi aleasă și în funcție de înălțime. Încălțămintea joasă îți oferă libertate de mișcare, în timp ce modelele cu înălțime medie asigură protecție parțială gleznei. Dacă ninge, ai nevoie de ghete înalte, care să te protejeze de frig.

Ține în minte aceste criterii atunci când vrei să achiziționezi modelele ideale de încălțăminte pentru drumeții și bucură-te de încălțări comode, ideale pentru excursii în natură!

 

loading...
loading...