Semnele care îți arată că trebuie să ajungi urgent cu mașina la service

Pentru a preveni defecțiunile mașinilor pe care le conduc, șoferii ar trebui să efectueze cu regularitate verificări la service-urile auto. Chiar dacă pare că automobilul funcționează perfect, există și cazuri în care defecțiunile sale nu prezintă simptome specifice. Din fericire, de cele mai multe ori, componentele mașinii dau semne clare că este momentul să ajungi cât mai repede la service-ul auto. Iată care sunt acestea!

Scurgeri de lichide 

Antigelul, lichidul de frână sau uleiul de motor sunt acele lichide ale mașinii pe care trebuie să le monitorizezi constant, având în vedere importanța lor. Pierderile acestor lichide pot fi ușor sesizabile sub mașină și anunță probleme destul de grave. Indiferent de tipul lichidului despre care vorbim, este indicat să ajungi cât mai repede la un service auto pentru o diagnoză specializată. 

Mașina trage într-o parte 

În cazul în care mașina nu își menține direcția pe drum drept, cel mai probabil există o problemă la nivelul amortizoarelor. Mai exact, fie unul dintre amortizoare a cedat, fie este pe cale să o facă. Aceasta nu este, însă, singura explicație; o altă posibilă cauză este aceea a neregulilor care apar la nivelul sistemului de direcție, caz în care trebuie să mergi la un service pentru a efectua geometria roților. În caz contrar, există mari riscuri să pierzi controlul volanului în timpul deplasării. 

Zgomote nefirești la frânare 

Zgomotele nefirești care apar în momentul frânării sunt un alt semnal de alarmă că este cazul să faci o revizie. Huruitul la frânare semnalează faptul că plăcuțele de frână s-au uzat și au ajuns în punctul în care încep să afecteze și starea discurilor. 

Un set nou de plăcuțe de frână – și, dacă se impune, și de discuri – este cea mai simplă soluție de remediere a acestei defecțiuni. 

Țăcănit la nivelul motorului 

Un alt sunet care nu trebuie neglijat este țăcănitul motorului. Acesta este un semn că 

poate fi vorba despre o problemă banală, cum ar fi, de exemplu, defecțiunea unui tachet. Pe de altă parte, zgomotele ciudate emise de motor pot fi un prim simptom al unor defecțiuni mai grave. Un mecanic profesionist te va ajuta, cu siguranță, să depistezi cauza acestor sunete la motor. 

Dacă ai nevoie de piese de schimb de la nivelul motorului, trebuie să știi că, de regulă, cele noi au prețuri destul de piperate. O alternativă ideală este să cumperi piese auto ieftine din dezmembrări în Ploiești

Balans în timpul deplasării 

Dacă sesizezi un balans ciudat în timpul deplăsării, cel mai probabil este vorba despre o defecțiune la sistemul de suspensii al mașinii. Amortizoarele sunt responsabile de aceste mișcări nefirești ale automobilului, așadar se impune o vizită la un service specializat pentru a monta un set nou de amortizoare. 

Cu oricare dintre aceste semnale te-ai confrunta, nu omite verificările mecanice la un service autorizat. Dacă este cazul să schimbi anumite piese ale mașinii, investește doar în produse de calitate, care vor spori durata de viață a mașinii tale.

loading...
loading...