Șemineul, sursă de relaxare mereu la modă

După ce oamenii au trecut de la focul din peșteri la niște locuințe în adevăratul sens al cuvântului, au folosit în primă fază diverse tipuri de semineu pe lemne, unele mai simpliste, altele foarte complex alcătuite, care nu încetează ca să ne uimească.

Șemineul se poate amplasa în aproape în orice cameră cu același succes

Ce-i drept, de-a lungul timpului acest mijloc de încălzire s-a tot schimbat constructiv, dar chiar și în zilele noastre prin el înțelegem în primul rând un element de interior extrem de important în aproape orice fel de cameră este așezat: living, bucătărie sau chiar dormitor. Chiar dacă acum, după secole în care nu a putut fi înlocuit total cu niciun model de sobă sau alt mijloc de furnizare a căldurii (calorifer, aerotermă etc.), șemineul este mai mult un mijloc de înfrumusețare a unui spațiu de locuit, decât de încălzire propriu-zisă.

Și pentru că este atât de dorit, proiectanții și constructorii de șeminee s-au gândit chiar și la aceia care locuiesc la bloc. Așa se face că ei au șansa de a comanda oricând online de pe un site de specialitate un semineu fals cu bioetanol sau un șemineu electric.

Modelele de șeminee moderne sunt elemente interioare estetice care dau posibilitatea proprietarilor de a pune niște accente particulare unor decoruri interioare relativ anoste, ba chiar se pot camufla cu ajutorul lor anumite deficiențe ale unui perete sau colț (dacă e vorba de un șemineu de colț).

Șeminee de colț, pentru amenajări interioare fantastice

Printre cele mai frumoase modele de șeminee premium sunt cele de colț. Varietatea materialelor de finisaj utilizate pentru a decora la exterior produsele din această categorie, soluțiile originale de proiectare și construcție, permit ca amintitele șeminee să se poată monta cu ușurință în aproape toate spațiile de locuit, indiferent de stilul interiorului și nici nu sunt atât de copleșitoare ca impact vizual precum cele tradiționale de mijloc de perete.

Se pot enumera numeroase criterii ce stau la baza alegerii unui șemineu de colț (unghiular): dimensiunile, forma, gradul de funcționalitate, stilul decorativ ș.a.m.d.

Șemineul pe lemne este cel mai apreciat, chiar dacă e vorba de un șemineu de colț, deoarece nu este nimic mai relaxant decât să privești hipnotizat dansul viu al flăcărilor aflate într-un focar semineu special.

Există proprietari de locuințe care își doresc șeminee deosebite, care să nu ocupe mult loc. Avantajul unui asemenea șemineu de colț este acela că flăcările din vatră pot să fie lesne observabile de aproape orice loc aflat în camera de amplasament. Este destul de convenabil un asemenea produs și deoarece nu trebuie ca să mutați mobila grea pentru a vă putea crea un loc de vis unde să vă puteți relaxa după o zi obositoare. Îndeosebi într-o cameră de zi este cu adevărat spectaculos, deoarece amplasarea sa vă permite ca să simțiți excelent alături de familie și prieteni, fără a vă copleși cu prezența sa.

În situația în care este dificil să alegeți modelul de colț al unui șemineu fals sau cu flăcări reale, experții recomandă ca să analizați cu atenție construcția pereților și o să vă fie ulterior mai simplu ca să alegeți unul pe măsură. Dacă nu găsiți unul de-a gata, construirea unui colț fals de către niște meseriași buni va rezolva fericit situația.

De obicei, în casele de țară și cabane se folosesc pentru partea decorativă a șemineului materiale de construcție precum ar fi: cimentul, pietrișul, cărămida, piatra de râu. Totuși, cărămida rămâne cel mai comun material pentru construirea unui șemineu.

Concluzionând, șemineul reprezintă un element în egală măsură funcțional și decorativ, care emană energie pozitivă în orice moment al anului, care încântă ochiul și dă o stare de bine chiar și când nu este pus în funcțiune, vara, nu doar în serile reci de iarnă.

loading...
loading...