Se schimbă buletinele, e valabil pentru toată lumea! Românii trebuie să meargă la poliție pentru schimbare. Când se va întâmpla și la ce vor folosi

Propunerea de introducere a unui nou tip de carte de identitate a vost votată miercuri în Senat, iar acum va intra în dezbatere în Camera Deputaților. Proiectul presupune faptul că românii vor putea avea buletine electronice începând cu vârsta de 14 ani.

Se dorește această schimbare fiindcă acest tip nou de buletin vine la pachet cu multe alte facilități: le vom putea folosi pentru serviciile electronice, dar vor putea ține și locul carturilor de sănătate. Însă nimeni nu va fi obligat să facă această schimbare, dacă nu o dorește.

În prezent acest proiect de lege se află în dezbatere și vot în Camera Deputaților, forul decizional, însă aplicarea lui depinde și de aprobarea prin decret de către șeful statului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Proiectul de lege mai prevede și că vor putea fi eliberate cărţi de identitate cu valabilitate de doi ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani, cu valabilitate de patru ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani şi cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani.

Personalizarea documentelor se va realizeaza în Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, potrivit romaniatv.net.

Cei care au inițiat acest proiect afirmă că titularul unui astfel de document electronic va putea fi folosit pentru o gamă largă de servicii: bancare, fiscale, sociale, financiare, educaţionale, ceea ce va conduce la simplificarea interacţiunii cu autorităţile publice, prin creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor publice.

Sursa: romaniatv.net

CITEȘTE ȘI:

A venit Moșul acasă la Ilinca Vandici! Vedeta e în culmea fericirii și a dat tuturor vestea cea mare: ,,Anul acesta…”

Băiețelul Ilincăi Vandici, piticul Zian Ioan, are doar 4 ani și jumătate, iar în acest an a venit pentru prima dată moșul la el și seara Ajunului de Moș Nicolae a fost una magică în familia prezentatoarei.

Vedeta a trăit pentru prima dată în viață emoțiile mamei care umple cu daruri ghetuțele copilașului ei care îl așteaptă cu sufletul la gură pe Moș Nicolae. Se pare că pregătirile fuseseră făcute de mult, iar mama a avut doar de înșirat pe pervaz, sub geamuri, toate ghetuțele fiului.

,,I-am luat hainute, pentru ca sunt lucrurile care ii sunt folositoare in aceasta perioada, jucarioare, care canta si sunt luminoase, cum ii plac lui si, tot felul de chestii pentru dintisori. Dulciuri nu, pentru ca nu manca, nici fructe, asa ca ne-am pregatit in limita lucrurilor care ii sunt premise. Cu ghetutele a fost simplu. Fiind toate noi si nefolosite, nu a trebuit sa le curat, ci doar sa le insirat pe toate in asteptarea Mosului”, ne-a declarat Ilinca Vandici, potrivit wowbiz.ro.

Ilinca a mai adăugat: ,,Cu siguranta o sa imi aduca si mie Mosul ceva, dulciuri, crème, parfumuri, caci cam in zona asta se invarte iubi de fiecare data. Cred insa ca, cel mai important cadou si de Mos Nicolae si de Mos Craciun l-am primit in avans, si aici ma refer evident la bebe. El este cel care ne umple sufletele de bucurie si jucaria cea mai de pret pe care o avem, in jurul careia se strange intotdeauna intreaga familie. Sunt sigura ca anul acesta, o sa simtim Sarbatorile diferit fata de alti ani”.

Sursa: wowbiz.ro

loading...
loading...