Șapte motive să-ți placă aerul condiționat

Aerul condiționat este soluția perfectă în zilele caniculare, pentru că ne ajută să ne răcorim și oferă o atmosferă plăcută în orice încăpere. Însă, pe lângă aceste avantaje, iată alte șapte motive pentru care merită să folosești aparatul de aer condiționat, în tot restul anului.

Reduce umiditatea

Unul dintre aspectele pozitive ale aerului condiționat este, cu siguranță, faptul că reduce umiditatea din încăperi. Acest lucru înseamnă că mucegaiul, igrasia și alte probleme legate de umiditatea excesivă, au șanse mici să se instaleze. Aspect deosebit de important, mai ales că acestea pot crește riscul apariției anumitor afecțiuni, printre care se numără astmul. 

Poate salva vieți

În 2003, un val de căldură și-a făcut de cap în Europa și a ucis aproape 70.000 de persoane. Totul a pornit din regiunea Auxerre, din Franța, unde, timp de opt zile consecutiv, au fost înregistrate temperaturi de 40°C. Iar, în urmă cu patru decenii, în 1980, statul american Texas s-a confruntat cu aceeași problemă: temperaturi de 37°C, timp de 42 de zile, consecutiv. Și, în ciuda perioadei caniculare mult mai îndelungate, în Texas nu au murit prea mulți oameni, fiindcă locuitorii aveau casele dotate cu aer condiționat. Acest lucru a dovedit cât de important este aerul condiționat în viața oamenilor, mai ales, în astfel de situații.

Îmbunătățește calitatea aerului din spitale

Știm cu toții câte persoane bolnave ajung la spital în timpul verii și cât de poluat este aerul care intră pe ferestrele lăsate deschise. Acest lucru nu este deloc sănătos pentru pacienții internați, însă, în unitățile sanitare dotate cu aer condiționat, calitatea aerului este mult mai bună.

Ajută la menținerea unei temperaturi constante

Aparatele de aer condiționat pot menține o temperatură constantă în anumite încăperi și pot ține sub control nivelul de umiditate. Acest lucru este extrem de important, mai ales, în cazul muzeelor, acolo unde se află piese de artă vechi de sute de ani, care se pot deteriora, dacă sunt depozitate în locuri cu umezeală sau cu temperaturi neadecvate.

Ridică nivelul de performanță la locul de muncă

Studiile au dovedit că temperaturile ridicate pot avea un impact negativ asupra intelectului și a activității fizice, așa că aerul condiționat ar putea fi o modalitate de a echilibra acest inconvenient. Astfel, un aparat de aer condiționat poate ridica nivelul de performanță la locul de muncă și poate contribui, de asemenea, la optimizarea activităților intelectuale și fizice.

Înlătură insectele și paraziții

Temperaturile scăzute micșorează, de obicei, șansele de înmulțire a insectelor și paraziților. Așa că, în timpul sezonului cald, poți regla temperatura din încăperi, cu ajutorul aerului condiționat. Astfel, îți vei putea proteja locuința de insecte și paraziți și te vei putea bucura și de o temperatură potrivită.

A făcut posibilă dezvoltarea industriei hollywoodiene

Între aerul condiționat și industria de la Hollywood există o legătură strânsă, la care, sigur, nu te-ai gândit până acum. Istoricul Burt Folsom a dezvăluit, într-una din cărțile sale, că reclama la aerul condiționat i-a făcut pe proprietarii de cinematografe să cumpere acest produs, pentru a-și crește audiența și pe timpul verii. Acest lucru a dus la creșterea bugetelor de film, la dezvoltarea tehnologiei de la Hollywood și a întregii industrii cinematografice.

Așadar, aerul condiționat are o mulțime de beneficii, de care trebuie să ții cont. Pe lângă faptul că reduce nivelul de umiditate din orice încăpere, acesta reglează temperatura în timpul verii, protejează casa de insecte și ajută la evitarea alergenilor externi, cum ar fi polenul. În plus, o instalație de aer condiționat bine întreținută reîmprospătează și îmbunătățește considerabil calitatea aerului respirat, așa că poți oricând să cumperi un aer condiționat ieftin, pentru a te bucura de tot confortul, chiar la tine acasă.

 

 

 

 

 

loading...
loading...