SALUTĂRI DIN MADAGASCAR

Radu Mazăre, unul din cei mai mari mafioți din politica autohtonă, a fugit în Madagascar, deși era plasat sub control judiciar. De ce ne mai mirăm? Vorbim despre același personaj care a primit o condamnare ridicolă, patru ani de închisoare cu suspendare, pentru un prejudiciu de 114 milioane Euro. Cum poate fi lăsat să părăsească țara un indivit aflat sub control judiciar, cum nu s-a sesizat nimeni din cadrul Ministerului de Interne?

Toată lumea îl cunoaște pe Radu Mazăre, este cel care transformase Constanța și Mamaia în moșiile lui personale. Petrecerile deșănțate erau la ordinea zilei, pentru astfel de manifestări ale prostului gust se găseau mereu bani, dar pentru tonele de gunoaie de pe străzi sau pentru asfaltarea drumurilor din Constanța nu erau soluții. Vorbim despre același primar care, în loc să rezolve problemele urbei, era preocupat să facă circ pe străzile orașului, costumat când în Ali Baba sau Nabucodonosor, când în ofițer nazist, samurai sau amiral.

o2

Toate aceste manifestări, care sfidau bunul simț și educația, se făceau pe banii contribuabililor, nu ai domnului primar. Iar cetățenii, în loc să taxeze așa cum se cuvine o astfel de paradă a prostului gust, aplaudau frenetic de pe margine, extaziați la vederea carelor alegorice înțesate cu tot felul de pițipoance din anturajul select al domnului primar. Cam ăsta era omul pe care constănțenii și l-au dorit ca primar. Și nu doar pentru patru ani, ci pentru patru mandate consecutive. Deși era cercetat pentru afaceri cu lumea interlopă din Constanța, deși avea dosare pentru afaceri ilegale cu terenuri, acest individ se bucura de simpatia și încrederea constănțenilor. Vă puteți explica acest paradox? Așa suntem noi, românii, ne alegem mereu cei mai reprezentativi oameni la conducere.

o3

Fuga lui Mazăre în Madagascar ne dovedește, dacă mai era nevoie, că în România justiția e foarte permisivă cu astfel de indivizi. Pe de altă parte, asistăm la un fel de banc tip Radio Erevan, întrebându-ne, retoric, bineînțeles: cum să ceri azil politic în altă țară, când la tine acasă este la putere partidul din care faci parte? Cu alte cuvinte, ești asuprit de propriul partid, care îți calcă drepturile în picioare, și ceri azil politic, unde? Tocmai într-un stat unde tu învârți tot felul de afaceri de mai mulți ani? Aștia chiar ne cred pe toți tâmpiți?

o4

Radu Mazăre face ceea ce au mai făcut și alți indivizi de aceeași teapă, care au dispărut pe timpul cercetărilor, și s-au refugiat departe de ochii anchetatorilor. Timpul trece, peste dosare se așterne uitarea, mai vine o amnistie, și uite așa, se șterge cu buretele totul. De bani nu duc ei lipsă, doar au muncit cinstit și au strâns câțiva bănuți pentru zile negre. Radu Mazăre ne trimite salutări din Madagascar, între două partide de surfing și o pina colada pe plajă, în timp ce noi rămânem aici, înghițind în sec, reflectând la ce s-a ales de voturile noastre.

Cristian Huluban

loading...
loading...