România, lovită de încă o furtună devastatoare. ANM a făcut anunțul prin care îi avertizează pe toți românii: „Trebuie să…”

Elena Mateescu, director ANM, a transmis un avertisment în ceea ce privește posibilitatea repetării episodului de la Timișoara, moment în care o furtună extrem de violentă a măturat tot ce a întâlnit în cale, în septembrie 2017. Bilanțul a fost atunci unul tragic: 8 morți, zeci de răniți și pagube materiale uriașe.

Iată declarația Elenei Mateescu referitor la acest fenomen: „Da, evenimentul de la Timisoara din 17 septembrie, nu a fost un caz singular. Au mai fost in istoria masuraturilor meteorologice astfel de fenomene. Din pacate convectia rapida a ceea ce inseamna producerea unor astfel de fenomene, cu siguranta va mai fi posibila in Romania, in contextul in care de la an la an am inregistrat asa cum am spus cresterea frecventei acestor fenomene.

O sa va dau si o statistica. Anul trecut ANM a emis un numar de 3.693 de avertizari meteorologice de tip nowcasting care se refera tocmai la aceste tipuri de fenomene, fie ca vorbim de furtuni, de precipitatii, ploi torentiale sau grindina. In 2017 am emis un numar de 4.211, in 2011 emiteam undeva la 2.600 in medie pe an. Iata ca de la an la an numarul mesajelor meteorologice confirma ceea ce inseamna fenomenele meteorologice in prezent.

In viitor ne putem astepta, in conditiile in care si in anul 2018, marile centre europene anticipeaza si nu exlud posibilitatea sa fie un an al extremelor meteorologice, asa cum la finele lui 2016 anticipau pentru 2017, avand in vedere variabilitatea naturala si fenomenul incalzirii globale.

Trebuie sa fim pregatiti, sa constinetizam ceea ce inseamna aceste fenomene. Nu in ultimul rand, sa luam in considerare, mesajele ce vor fi transmise prin aplicatia RoAlert care urmeaza sa fie implementata. E important sa le luam in considerare, indiferent de locul in care ne aflam”, a transmis Elena Mateescu, potrivit DC News Live, citat de wowbiz.ro. 

Sursa: wowbiz.ro

CITEȘTE ȘI:

Miron Cozma a dezvăluit ce va păți polițistul pedofil după gratii! Ce îi vor face deținuții: „Pedofilii sunt legați de gât de calorifer, cu geamul deschis. Sunt dezbrăcați la pielea goală și…”

Miron Cozma a mărturisit ce soartă ar putea avea în spatele gratiilor Eugen Stan, din cauza faptului că a profitat de copii. Declarațiile sale sunt cu adevărat șocante.

„Îmi este ruşine să spun ce fel de pedepse primesc pedofilii în închisoare. Eu i-am urât şi nu spun cum i-am pedepsit. Pedofilii sunt pedepsiţi crunt. Eu i-am izolat în ultima perioadă în care m-am aflat după gratii. Este o ruşine să dai mâna cu un pedofil după gratii. Şi chiar şi cu un homosexual.

Mai ales iarna, pedofilii sunt legaţi de gât de calorifer, cu geamul deschis. Sunt dezbrăcaţi la pielea goală şi se pune furtunul cu apă rece pe ei. Pedofilul începe să răcnească, iar până vine gardianul este dezlegat. Şi, bineînţeles, spuneau de el că este nebun, dus cu pluta, şi tot el cade de fraier. Ei riscă să facă pneumonie, să moară. Să dai cu apă rece pe el, legat în pielea goală, iarna, cu geamul deschis… Ca să nu rămână urme de bătaie.

Unii dintre ei sunt violaţi cu coada de mătură. Astea sunt dintre cele mai civilizate. Altora li se face o cameră pentru lucru manual. Îţi dai seama ce făcea ăla acolo, ce fericit era… Dar sunt şi altele mai nasoale… O au groasă în penitenciar. Unii îşi coseau gura cu sârmă şi îşi băteau cuie în cap. Se franjurau, se tăiau ca să ajungă la doctor…”, a declarat Miron Cozma, potrivit wowbiz.ro.

Sursa: wowbiz.ro

loading...
loading...