RESPECTAȚI-NE CENTENARUL!

În anul Centenarului nostru, al românilor, UDMR, alături de PCM și PPMT, revine la șicanele și provocările pe care le-a folosit în ultimii 28 de ani. Pentru politicenii UDMR nu contează ce spune Constituția României, ei vor să negocieze cu Dragnea și Tăriceanu ceva ce nu poate fi negociat. Cu un tupeu incredibil, ei vor ca noi să facem schimbări în Constituție, schimbări prin care să le garantăm autonomia atât de mult dorită.

Ceea ce face UDMR se numește șantaj politic, bazându-se pe relațiile de colaborare pe care le-a avut, de-a lungul celor 28 de ani de la Revoluție, cu toate partidele aflate la guvernare. În schimbul unor voturi ale celor de la UDMR, care le-au asigurat adoptarea unor legi convenabile, politicienii români au închis ochii la provocările repetate ale extremiștilor maghiari.

r4

Se spune despre poporul român că este unul tolerant, poate prea tolerant în unele cazuri. Nu cred că există în lume vreo minoritate care să acționeze cu atâta tupeu, cu atâta dispreț față de autoritatea statului în care trăiește, așa cum o face minoritatea maghiară din România. Am spus, imediat după incidentul de la magazinul Kaufland din Odorheiul Secuiesc, că acel act de sfidare la adresa poporului român nu va fi ultima provocare a extremiștilor maghiari, și iată că ni se confirmă temerile. Acum, miza este mult mai mare, impactul poate fi și mai serios, pentru că este vorba despre anul în care românii își sărbătoresc Centenarul.

r1

Dacă autoritățile române dorm și nu fac încă nimic pentru a promova anul Centenarului în capitalele europene, prin diferite evenimente, conferințe, expoziții, etc, iată că cei de la UDMR se „pregătesc” de sărbătoarea noastră prin a insista cu autonomia ținutului secuiesc. Amintiți-vă de parada de Ziua Națională de la Târgu Secuiesc, de acum câțiva ani, când a fost dejucat un atentat pus la cale de extremiștii maghiari. Din partea acestor oameni ne putem aștepta la orice, pentru că ne-au dovedit, de-a lungul timpului, că sunt capabili de manifestări extrem de ostile la adresa statului român.

r2

Este anul Centenarului românilor, un eveniment extrem de important pentr istoria noastră. Poate a venit momentul să fim mai fermi și să ne asigurăm că nimeni nu ne poate strica sărbătoarea. Toleranţa, dusă până la nepăsare de multe ori, poate fi luată drept slăbiciune, mai ales de către cei care nu sunt traşi la răspundere atunci când sar calul. Suntem un popor pașnic, dar parcă începe să fie prea mult, chiar şi pentru cei mai îngăduitori oameni. Reprezentanții UDMR, atunci când ajung senatori sau deputați, nu depun oare un jurământ prin care se obligă să respecte legile statului în care trăiesc? De ce li se permite să vină cu aceste propuneri legislative, prin care pot declanșa un conflict de amploare? Într-un context și așa destul de complicat, ajunge doar o scânteie pentru ca totul să degenereze. Domnilor de la UDMR, respectați-ne Centenarul!

Cristian Huluban

loading...
loading...