Renovare cu prestanță pentru casa de vacanță

Cine prețuiește zilele de vacanță, săptămânile de concediu sau weekendurile cu vreme bună are nevoie de o casă de vacanță care de jos, de la ușa beciului, și până sus, la izolația acoperișului, arată și se comportă impecabil. Dar impecabilul trebuie întreținut și casa de vacanță, renovată (sau construită bine încă de la început).

Fiindcă accidente casnice nu prea are cine să facă acolo, obiectele din casă vor rămâne funcționale și nezgâriate, deși problemele inerente ar fi înțepenirea robineților și balamalelor, precum și praful – care se depune și devine chiar lipicios – și păienjenii – care se instalează ca la ei acasă, din păcate.

Pare incredibil, dar până și aceste efecte pot fi diminuate prin renovare sau prin folosirea de materiale bune de construcție, de finisare sau izolare.

Te-ai muta de tot într-o asemenea casă de vacanță?

Casa de vacanță este folosită mai rar și mai puțin față de locuința de domiciliu. Acest lucru este și convenabil, dar și mai puțin de preferat; avantajul este că facturile pentru utilități sunt ca și inexistente. Dacă imobilul este bine izolat, facturile vor fi și mai mici ca valoare! Dacă, în schimb, izolația casei este de slabă calitate, superficial făcută și pusă, atunci vor apărea probleme mai grave în casă precum:

  • umezeala;

  • mucegaiul;

  • disconfortul termic (sau confort obținut cu improvizații chinuitoare și costuri mari);

  • șubrezirea prematură elementelor din lemn din construcție etc.

În timp, casa se va deteriora într-un hal fără de hal fără ca măcar să locuiască cineva în permanență acolo, ci doar o lună pe an cumulat sau poate nici atât. În loc să îți faci griji pentru aceste lucruri, mai bine iei acum măsuri preventive. Orice acoperiș la care a fost aplicată izolația din spumă poliuretanică, orice perete, orice suprafață, se comportă perfect chiar și la multe zeci de ani distanță!

Până și lemnul tratat și răstratat, în atâtea decenii, se degradează, dar izolația ba!

În renovarea casei de vacanță se va ține cont de soluțiile aduse de Isoterm, companie care izolează case folosind spumă poliuretanică obținută de producători de top în domeniu, conținând tehnologie de top:

  • celulă închisă (densitate foarte mare, etanșeizare totală);

  • celulă deschisă (densitate mai mică, permeabilitate, dar rezistență la fel de mare);

  • proprietăți de expandare rapidă (cateva secunde pentru câteva zeci de ani);

  • posibilitate de inserare a spumei poliuretanice în goluri și crăpături cât de mici.

Izolația pentru acoperiș pe bază de spumă poliuretanică cu celulă deschisă este superioară celei pe bază de vată minerală. Precum se știe, vata minerală își pierde proprietățile gradual până rămâne fără ele la finele perioadei de 25 de ani.

Spuma poliuretanică? Izolează la fel de bine o întreagă viață de om. Spuma cu celulă deschisă de la isoterm.ro face o treabă mult mai bună în renovarea cu prestanță a acoperișului casei de vacanță.

Izolarea cu spumă poliuretanică, o dată pentru toate vacanțele

Confort, liniște și siguranță, în permanență.

Acestea sunt avantajele resimțite de proprietar apropo de o casă de vacanță bine izolată. Cum poate ajuta Isoterm în acest sens? În primul rând, asigurând izolația pentru acoperiș, apoi pentru pereți sau pentru orice suprafață plană.

Exemplul calității trebuie luat de la materialul cu care se izolează casa de vacanță și dat și la alte activități de renovare. Spre exemplu, în crearea de scafe, în aplicarea de decorațiuni interioare, de amenajare a grădinii – calitatea primează.

Lucrul bine făcut aduce starea de bine, iar timpul liber devine timp de calitate. Aproape că te-ai muta într-o astfel de vacanță (și poate o s-o faci, la bătrânețe, atunci când acoperișul ei trebuie înlocuit în mare parte, dar izolația pentru acoperiș se încăpățânează să rămână ca nouă).

loading...
loading...