vineri, 1 iulie 2022
Stiri.rol.ro
  • ACASĂ
  • INTERNAȚIONAL
  • SPECIAL
  • TIMP LIBER
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • ACASĂ
  • INTERNAȚIONAL
  • SPECIAL
  • TIMP LIBER
vineri, 1 iulie 2022
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Stiri.ROL.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Timp liber » Recuperarea după infarct și investigațiile recomandate

Recuperarea după infarct și investigațiile recomandate

in Timp liber

Infarctul miocardic are loc atunci când mușchiul inimii (miocardul) nu primește sângele necesar din cauza blocării sau îngustării unei artere coronare și apare o leziune asupra miocardului.

De ce apare și cum se manifestă infarctul miocardic?

Blocarea sau îngustarea vaselor de sânge se pot realiza fie prin formarea cheagurilor de sânge (trombusuri), fie prin depunerea treptată a plăcilor de aterom pe pereții acestora. 

Citește și...

Petreceri Corporate: Cum să te îmbraci în funcție de dress code

16/03/2022

Fizioterapia: Cele 20+ afecțiuni pe care le poate trata

23/02/2022

Din cauza lipsei de sânge oxigenat, mușchiul care ajută inima să pompeze sânge în întregul organism nu va mai funcționa corespunzător, acest lucru putându-se manifesta de multe ori sub formă de dureri în piept.

Severitatea infarctului depinde de artera coronară afectată, de zona în care s-a blocat circulația sangvină și de mărimea porțiunii de mușchi cardiac afectată. Chiar dacă durerea în piept este unul dintre principalele simptome ale infarctului miocardic, există și cazuri când aceasta nu este prezentă, în special în rândul persoanelor vârstnice sau a celor cu diabet.

Dacă medicul a descoperit existența unui infarct miocardic, sunt necesari anumiți pași pentru a reduce riscul de lezare în continuare a inimii și de prevenire a posibilelor complicații sau episoade.

6 investigații recomandate după infarctul miocardic

Pe lângă tratamentul medicamentos care va fi administrat în funcție de fiecare caz în parte, pot fi efectuate următoarele investigații:

Examen clinic general și anamneză

În timpul acestei investigații, medicul va asculta atât inima cât și plămânii și va efectua anamneza pacientului: se va informa în legătură cu istoricul medical personal, istoricul medical familial, potențiala prezență a unor afecțiuni curente și planul de tratament urmat în acel moment.

Electrocardiograma

Electrocardiograma este un test prin care se pot detecta rapid anumite probleme cardiace și prin care se pot monitoriza sănătatea și funcționalitatea inimii. Scopul acestui test este de a identifica zona în care mușchiului cardiac a fost lezat din cauza infarctului.

Analize de sânge

Acestea sunt efectuate pentru a monitoriza nivelul de enzime eliberate în circulația sangvină în urma unui infarct. Prin observarea unui tipar specific apărut în urma creșterii nivelului de enzime peste limitele normale, medicul specialist ar putea confirma diagnosticul de infarct miocardic.

Monitorizare cardiacă

Deoarece majoritatea complicațiilor apar în primele 24-48 de ore de la apariția infarctului, este important de monitorizat ritmul cardiac în această perioadă, orice tulburare putând fi identificată și tratată imediat.

Coronarografia sau angiografia coronariană

Această procedură este folosită pentru a evidenția vasele sangvine și potențialele întreruperi sau îngustări care ar putea exista la nivelul lor. După pregătirea pentru procedura de coronarografie, medicul va introduce un cateter la nivelul unei artere specifice pe care îl va ghida apoi spre zona afectată, folosindu-se de imagini obținute prin raze X. Odată ajuns în zona dorită, acesta va introduce apoi în sistemul circulator o substanță de contrast specifică, prin care se vor putea observa cu ușurință vasele sangvine și potențialele îngustări.

Testul de stres la efort

Obiectivul testului de stres la efort este acela de a verifica funcționalitatea inimii în momente de stres muscular (exerciții fizice). În timpul acestui test, persoana în cauză poate fi conectată la un dispozitiv de electrocardiografie și la unul de verificare a tensiunii arteriale, fiind rugată să meargă fie prin cabinet sau pe o bandă rulantă pentru a observa în timp real funcționalitatea inimii. Testul durează, în general, 30 de minute, timp în care pacientul îi va spune medicului dacă are dureri în piept, dispnee, stare de amețeală etc.

În funcție de fiecare caz în parte, toate aceste investigații și multe altele pot fi efectuate după un infarct miocardic. Pentru eventuale întrebări sau nelămuriri este recomandată contactarea personalului medical din cadrul clinicilor și spitalelor specializate pentru întrebări suplimentare.

SharePinTrimiteTrimite

Articole Similare

Timp liber

Ce trebuie să știi despre șampoanele împotriva căderii părului?

23/02/2022
Timp liber

Bolile, dăunătorii și buruienile din culturile agricole: Ce sunt și cum scapi de ele?

23/02/2022
Timp liber

Cum alegi instrumentele de scris potrivite pentru firma ta

18/02/2022
Timp liber

De ce să treci de la ochelari la lentile de contact? 7 motive

18/02/2022
Timp liber

4 idei de afaceri în agricultură, pentru viitor

18/02/2022
Timp liber

Mănuși de unică folosință: Clasificarea acestora și beneficii oferite

18/02/2022

Articole Populare

  • Sare siguranta prea des? Cum identifici cauza principala si solutia necesara

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Untura de bursuc – proprietăţi, beneficii şi utilizări

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Emilia Ghinescu a luat decizia și a făcut anunțul în direct! Au trei copii, familia refuză să fie de partea ei

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Renovarea unei case vechi – sfaturi utile

    0
    Share 0 Tweet 0
  • MAMA și TATĂL NU SE SUPORTĂ, au DIVORȚAT DE MULT, dar în FIECARE AN se ÎNTÂLNESC și FAC O POZĂ de FAMILIE. Toți prietenii lor RÂD de ei și NU ÎNȚELEG, dar când AU AFLAT CE FAC cu ELE când le primesc, toți au ÎNCREMENIT

    0
    Share 0 Tweet 0
ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • femina.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • ACASĂ
  • INTERNAȚIONAL
  • SPECIAL
  • TIMP LIBER

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici