Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre urgia care amenință România: ,,Dacă văd că s-a schimbat, oamenii trebuie să…”

Raed Arafat, secretar de stat în Ministrul de Interne, a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni televizate, ceva care ar trebui citit de toți românii, mai ales acum când panica este în toi: furtuna prognozată pentru ziua de miercuri nu va fi similară celei de duminică, de la Timișoara, potrivit observator.tv.

Unul dintre sfaturile date de Arafat este acesta: ,,Dacă văd ca s-a schimbat, oamenii să intre să se adăpostească în cladiri, blocuri, nu în zona unde ar putea cădea un obiect, ăsta e sfatul nostru”.

Secretarul de stat a mai declarat și că sistemul de alertă prin sirene ajunge doar la cel mult jumătate din populația țării, și transmite un mesaj interpretabil, mult mai utile este, spune Arafat, cel în sistem de cell broadcasting, prin care se vor emite alerte pe telefoane mobile: ,,La acest moment, sirenele nu ajung, conform evaluărilor noastre, la mai mult de 50% din populaţie. Mai mult decât atât, sirenele nu transmit un mesaj clar, sirenele transmit doar o alertă pe care omul poate să o interpreteze cum doreşte. Dacă noi vrem să stea în casă, el poate să o interpreteze că trebuie să iasă din casă. Dacă noi vrem să iasă din casă, el poate să rămână acolo. Deci, nu ştim”.

În plus, secretarul de stat MAI crede că sistemul de alertă prin sirene este o investiție care ar însemna sume foarte mari de bani, pe când sistemul care se referă la telefoanele mobile este mai eficient și mai puțin costisitor.

,,Vor fi rafale de vânt mai puternice, de 60km/h, nu ne așteptăm la ceva similar cu ce a fost la Timișoara. Da, ne așteptăm la ploi abundente, la vânt mai puternic, dar nu avem nicio avertizare, dovadă că va fi ceva similar cu furtuna de la Timișoara”, a asigurat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

Surse: observator.tv, antena3.ro 

loading...
loading...