Procurorii germani ar putea amenda Daimler cu un miliard de euro. Compania, obligată să recheme 280.000 de vehicule

Procurorii din Stuttgart, Germania, vor amenda Daimler, compania care deține Mercedes-Benz, cu o sumă între 800 de milioane și 1 miliard de euro pentru încălcări legislației emisiilor automobilelor diesel, a anunțat publicația Der Spiegel, citată de Reuters și Mediafax.

Autoritatea germană a autovehiculelor KBA a descoperit că softul care controla vehiculele Mercedes-Benz din Clasa C și Clasa E nu funcționează corespunzător și a cerut producătorului de auto să recheme 280.000 de vehicule.

Procurorii din Stuttgart iau în calcul o amendă de până la 5.000 de euro pe vehicul.

Un purtător de cuvânt al parchetului a declarat că ancheta este în derulare și nu va fi finalizată înainte de sfârșitul anului.

Daimler a refuzat să comenteze.

În mai 2017, procurorii germani au percheziționat birourile Daimler ca parte a unei anchete de fraudă legate de posibila manipulare a tratamentului gazelor de eșapament la mașinile diesel.

De asemenea, Daimler se confruntă cu acuzații asemănătoare din partea autorităților din Statelor Unite. În februarie 2016, Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a solicitat Mercedes-Benz să explice nivelurile de emisii ale unor motoare diesel.

În mai, procurorii din Stuttgart au amendat Porsche cu 535 milioane euro și furnizorul Bosch cu 90 milioane euro, în timp ce procurorii din Braunschweig au amendat Volkswagen cu un miliard de euro, iar procurorii din Munchen au aplicat Audi o amendă de 800 de milioane de euro.

loading...
loading...