PRIETENIE DINCOLO DE MOARTE

Jermain Defoe este un fotbalist cunoscut din Premier League, internațional englez, cu 57 de apariții sub tricoul „The Three Lions” și sute de meciuri la cel mai înalt nivel. Dar nu despre calitățile sale fotbalistice vom vorbi astăzi, ci despre omul Jermain Defoe, care a oferit o poveste emoționantă despre prietenie.

Bradley Lowery, un băiețel de numai șase ani, devenise cel mai bun prieten al fotbalistului englez. Micuțul fusese diagnosticat cu o formă rară de cancer, și în ciuda eforturilor financiare cu adevărat impresionante, venite în urma mediatizării cazului său, a pierdut lupta cu cumplita boală. Jermain Defoe a stat permanent alături de micuțul Bradley în ultimele săptămâni de viață ale acestuia, l-a luat cu el la meciurile echipei sale de club și ale naționalei engleze, a stat cu el în spital, și i-a dăruit momente unice de bucurie. O prietenie între un bărbat matur, bogat și faimos, și un copil atât de greu lovit de soartă.

j2

Obișnuim să spunem că cei bogați sunt oameni superficiali, că odată ajunși la un anumit statut uită de unde au plecat și cu greu mai coboară printre pământeni. Iată că un fotbalist englez ne dovedește că greșim uneori, că poate noi suntem cei superficiali atunci când îi etichetăm pe toți cei bogați ca fiind oameni fără suflet. Jermain Defoe a decis să ajute un copil care trecea printr-o suferința teribilă și nu doar că l-a ajutat pe micuțul Bradley, dar cei doi au devenit nedespărțiți. Imaginile cu Jermain și Bradley, strâns îmbrățișați, au făcut înconjurul lumii și au mișcat milioane de oameni. Micuțul Bradley nu mai avea mult de trăit, dar acele zile petrecute împreună cu fotbalistul englez i-au înseninat sufletul, l-au făcut să creadă că un înger păzitor veghează asupra lui.

j3

Pentru internaționalul englez, perioada petrecută alături de Bradley a fost una plină de emoții și de durere. Și de neputință, în fața destinului care poate fi uneori ațât de crud, mai ales în cazul unui biet copil. A fost o experiență care avea să îl marcheze profund pe sportiv. La momentul despărțirii de Bradley, un Defoe copleșit de durere a scris următorul mesaj: „Adio, prietene. O să-mi lipsești mult. Mă simt onorat că Dumnezeu te-a adus în viața mea și Îi sunt recunoscător pentru momentele incredibile petrecute alături de tine. N-am să uit niciodată privirea ta la prima noastră întâlnire. Acea dragoste pură din ochii tăi dulci. Mi-e greu să găsesc cuvinte pentru a exprima ce reprezinți pentru mine. Modul tău de a-mi pronunța numele, acel zâmbet către camerele de luat vederi și iubirea pe care mi-ai arătat-o când am fost împreună. Curajul tău va fi pentru mine o sursă de inspirație pentru tot restul vieții. Nici nu-ți poți închipui cât m-ai schimbat ca om. Acum ești în brațele lui Dumnezeu, iar eu te voi purta mereu în inimă. Somn ușor, micuțule. Cel mai bun prieten al meu” a încheiat Defoe.

j8

Evoluțiile de pe gazon ale lui Jermain Defoe au fost de multe ori aplaudate, fiind unul din atacanții cei mai buni din Premier League. Dar de acum înainte, sunt convins că publicul englez, care știe să respecte un gest nobil, îl va înconjura pe atacantul lui Bournemouth cu și mai multă căldură. Pentru zilele frumoase dăruite unui copil bolnav, care avea zilele numărate, pentru faptul că a fost alături de el tot timpul, pentru că a devenit cel mai bun prieten al micuțului Bradley, Jermain Defoe merită respectul și aprecierea noastră, a tuturor. Un mare sportiv, dar mai ales, un mare om. Respect, Jermain Defoe!

Cristian Huluban

loading...
loading...