Preparatele Tempura, un deliciu culinar asiatic

Pentru chinezi, tempura este un fel de mâncare tradițional, care conține fructe de mare și legume, date prin făină și apoi prăjite într-o baie de ulei. Această tehnică ar fi fost folosită prima dată în secolul al XVI-lea, de misionarii portughezi, însă în prezent, tempura este un termen asociat bucătăriei asiatice.  De obicei, pentru acest preparat, chinezii folosesc scoici, crabi, creveți, cambula și cod. Însă în bucătăria asiatică, există și tempura cu legume, care poartă numele de Yasai Tempura, fiind un preparat îndrăgit de vegetarieni.

Cum se prepară aluatul pentru Tempura

Pentru a prepara aluatul pentru Tempura ai nevoie de o făină specială, cu conțin scăzut de gluten. De obicei, aceasta se găsește în supermarketuri, iar ocazional conține și praf de copt în compoziție.

Aluatul de bază pentru Tempura se prepară din făină, amestecată cu apă plată sau apă minerală rece. Însă de-a lungul timpului, rețeta a trecut printr-o serie de modificări, iar acum, bucătarii chinezi adaugă aluatului clasic și ouă, bicarbonat de sodiu sau praf de copt, amidon, ulei și condimente.

Ingredientele se adaugă în același timp și se amestecă ușor cu bețișoare chinezești. Aluatul va fi rece, iar în combinație cu uleiul încins, acesta va forma o crustă crocantă la exterior și o compoziție pufoasă în interior. Este important de reținut că faptul că bucătarii încearcă să mențină aluatul rece, punând vasul într-un alt vas cu gheață, sau păstrând compoziția la frigider.

Pentru acest preparat, legumele sunt tăiate în felii subțiri și sunt trecute prin aluatul obținut, iar apoi sunt prăjite în ulei bine încins. Este necesar ca legumele să fie tăiate subțiri, pentru a fi pătrunse cât mai bine. De asemenea, pentru Tempura, se folosește la prăjire uleiul vegetal, cel de canola, sau uneori uleiul de susan.

Ce ingrediente se folosesc pentru Tempura

De obicei, bucătarii folosesc pentru Tempura o largă varietate de legume și fructe de mare, printre care se numără și creveții, calamarul, scoicile, crabii și caracatița. În schimb, când vine vorba de legume, ei optează pentru ardei gras, broccoli, dovlecei, morcov, muguri de bambus, ciuperci, vinete, bame, cartofi dulce sau ceapă.

 Cum se servește Tempura

După ce au fost prăjite, bucățile de Tempura pot fi consumate ca atare, sau pot fi condimentate cu puțină sare de mare. De asemenea, legumele Tempura pot fi consumate alături de un sos picant sau dulce-acrișor, sau cu o ridiche asiatică rasă.

Așadar, Tempura este un preparat simplu, gustos, care poate fi alegerea perfectă pentru o cină ușoară sau pentru o dietă vegetariană. Dacă ești iubitor de mâncare chinezească și te afli în Brașov, poți comanda Tempura de la restaurantul ChopStix, folosind aplicația FoodPanda. Astfel, te poți bucura de o masa delicioasă, chiar la tine acasă, fără să depui prea mult efort.

loading...
loading...