Polițiștii au văzut mai mulți copii întinși pe șosea, exact pe liniile albe, sau pe trotuare. Când i-au întrebat de ce stau acolo și fac pe morții, au răspuns că așa le-au spus părinții. Care este adevăratul motiv

Copiii care studiază la o școală din Scoția s-au întins pe șosea și s-au prefăcut morți, dar nu din motivul pe care îl crezi.

Școala Banchory din Alloa, Clackmannanshire, Scoția, împreună cu un ONG, au organizat o campanie menită să atragă atenția referitor la o situație disperată: viețile tot mai multor copii sunt puse în pericol din cauza modului în care se circulă pe șosele.

Proiectul este menit să atragă atenția șoferilor și să îi facă mai precauți. El a presupus ca copiii să se întindă pe șosea pe conturul liniilor galbene sau pe trotuare.

Chiar și așa, mulți părinți s-au arătat furioși de inițiativă, în timp ce un ONG ce are ca activitate siguranța rutieră a condamnat proiectul. Campania are de asemenea menirea de a semnala celor ce își lasă sau iau copiii de la școala că e nevoie de mai multă grijă în trafic, un sfat de care ar avea nevoie și șoferii din România.

o1

Cu toate aceste mici piedici, forțele locale au văzut această inițiativă cu ochi buni și speră ca mesajul să fie transmis și respectat: trebuie ca, în primul rând, părinții să fie educați, pentru ca tragediile să fie evitate. Până și un consilier local a recunoscut că și fiul său a fost în pericol în acea zonă și a declarat că susține această inițiativă:

,,Sunt total de acord cu ceea ce consiliul parintilor incearca sa faca. Chiar acum cateva saptamani fiul meu era sa fie lovit de o masina ce gonea cu viteza mare pe acel drum. Astfel de situatii sunt extrem de frecvente. Nimic nu functioneaza. Am incercat sa conlucram cu politia si am amplasat limitatoare de viteza si am marcat drumul cu linii galbene.

Cu toate astea, oamenii nu respecta regulile. Trec cu viteza peste limitatoare si parcheaza pe marcajele galbene. Trebuie sa educam parintii in primul rand, deci cred ca o imagine care sa socheze era necesara. Daca nu vor intelege, o tragedie e inevitabila.”

o2

Ați fi de acord cu o astfel de campanie în orașele din România?

Sursa: Unica

loading...
loading...