POLITICENII SE CEARTĂ, ROMÂNIA PIERDE

Asistăm la un adevărat circ politic, declanșat între oameni care nu ar trebui să piardă timpul cu astfel de prostii, duse doar în numele luptei pentru putere, ci să facă ceva pentru cetățenii care i-au ales. Mulți, puțini, cei care i-au votat merită mai mult decât aceste telenovele de prost gust.

Am ajuns să trăim și astfel de momente. PSD-ul, partidul-exemplu, partidul-mamut, despre care se spunea că este cel mai puternic din România, a ajuns să arate ca o formațiune politică de duzină, măcinată din interior de interese personale. Se vorbește despre o lovitură de stat, moțiuni de cenzură, alegeri anticipate, fiecare grup își arată mușchii, în timp de imaginea României se duce de râpă. Suntem naivi, bineînțeles. Când oare i-a interest pe politicieni imaginea României?

g1

Televiziunile au luat-o razna, seară de seară sunt chemați politicieni care să dea explicații, să facă lumină, într-o avalanșă de emisiuni de tip breaking-news. Pentru presa acestor ani până și o ploaie mai serioasă a ajuns subiect de dezbatere națională. Cei invitați la aceste emisiuni mai au puțin și se iau la bătaie pe platou, după ce cu doar câteva săptămâni mai devreme erau braț la braț și păreau cei mai buni prieteni, la chiar aceeași emisiune. Am avut guvern de tehnocrați, avem guvern desemnat de partidul care a câștigat alegerile, cine știe ce fel de guvern vom avea după acest nou scandal, dar ca țară batem pasul pe loc, deși ni se tot scot ochii cu creșterea economică formidabilă a României.

g3

Când oare va avea această țară oameni de stat capabili, nu scandalagii de duzină, când vor veni în fruntea țării niște oameni integri, care să arate că sunt în stare să facă un program național prin care să ne ridicăm și noi, finalmente, nivelul de trai? Dacă de-a lungul a 27 de ani nu am fost în stare să găsim niște politiceni responsabili, mai crede cineva că un nou guvern, indiferent cu ce culoare politică va avea, va fi în stare să facă mai mult decât predecesorii săi? Această nouă criză politică nu este decât un nou circ, făcut pe banii noștri, ai celor care ne uităm, seară de seară, la aceleași figuri. Politiceni-actori, într-o piesă de teatru cu accente dramatice, dar care este, de fapt, doar o comedie de prost gust.

Observ că cele două tabere din PSD au deja susținători care se bălăcăresc în mediul virtual, susținându-și favoriții. Ce cred acești oameni, că dacă „gruparea Dragnea” va câștiga, va fi totul minunat? Sau ceilalți, adepții „aripii Grindeanu”, au senzația că dacă cei pe care-i susțin vor avea câștig de cauză, viața lor se va schimba dintr-o dată? S-a uitat de cele întâmplate la Colectiv, s-a uitat de celebra Ordonanță 13, s-au uitat toate scandalurile în care au fost implicați exact cei pe care ei îi susțin astăzi cu atâta ardoare? Uităm cam repede tragediile, momentele de cumpănă, uităm că tocmai cei pentru care ne certăm astăzi în mediul virtual sunt exact cei pe care îi înjuram într-un trecut nu prea îndepărtat.

A apărut și un nou slogan: „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor”. Să fim serioși, de 27 de ani vă apărați doar propriile interese. Ați confiscat România, v-ați bătut joc de această țară și acum veniți cu sloganuri patriotice. Cum poți să vii cu asemenea sloganuri, când corupția în rândul clasei politice a ajuns la 85%, cum poți să vii cu aceste minciuni propagandistice, când atâția politiceni au dosare de urmărire penală? În această criză politică se dă o luptă acerba între două tabere care luptă doar pentru ele, nu pentru cei care i-au votat. Nu este nicio luptă pentru democrație, este doar o luptă pentru ciolan, un circ ieftin, de pe urma căruia pierde atât România, cât și românii.

Cristian Huluban

loading...
loading...