Pescuitul la răpitori – Care este perioada din an în care acești peștii devin foarte lacomi?

România este o țară frumoasă, care impresionează și prin locurile de pescuit, dar mai ales prin Delta Dunării. Țara noastră are numeroase iazuri, lacuri și bălți unde se poate pescui, care sunt un adevărat paradis pentru împătimiții acestui sport recreativ.  

Pescarii care vor să prindă capturi mari de pești răpitori își planifică călătoria la pescuit din timp și își cumpără ce au nevoie: lansete speciale de spinning, mulinete de calitate, accesorii, etc., desigur, ținând cont de tehnica de pescuit și de condițiile sezoniere. 

Obiectivul pasionaților care au ceva posibilități este să  viziteze cât mai multe locații pe parcursul anului. Fiecare regiune are farmecul ei aparte și se diferențiază prin locuri speciale de pescuit.  

În România se pot prinde pești răpitori precum: știucă, somn, biban, șalău sau avat. Cea mai frumoasă zonă este Delta Dunării: acest ținut este într-adevăr unic și impresionant, în special cu privire la partea naturală, dar și prin intermediul numeroaselor așezări specifice de pescari.  

Eficacitatea pescuitului depinde însă în mare măsură și de sezon. În plus, există și alți factori de mediu care contează, cum ar fi presiunea și direcția vântului. De exemplu, toamna este anotimpul în care șansele de pescuit la pești răpitori cresc, deoarece se spune că au loc anumite schimbări în mediul acvatic, iar acestea au un impact asupra hrănirii peștilor.  

În perioada de început de toamnă, pescarii au observat că cei mai activi sunt răpitorii, ei devin mai lacomi, se hrănesc pentru a stoca o cantitate potrivită de grăsime, pentru iarna ce o să vină. Cea mai bună perioadă de pescuit este luna septembrie și octombrie. Apoi, spre sfârșitul toamnei, când temperatura apei începe să scadă, se prinde mai bine știuca și bibanul. Pescarii știu că aerul rece de toamnă târzie, îi determină pe răpitori să alerge după hrană și de aceea vin la pescuit înarmați cu ustensile potrivite, pregătind și momeala potrivită ca mărime și aromă, pentru a atrage peștii răpitori. 

 la rapitor (2)

Pescarii care sunt pasionați de spinning, folosesc în general voblere de la TotalFishingcare pot atrage chiar și cei mai leneși pești răpitori. Există variante de voblere care stârnesc interesul avaților și al altor specii de pești răpitori.  

De exemplu și oferta de năluci de aici este reprezentativă în acest sens, pentru că aceste momeli au un design atrăgător, care s-a dovedit a fi extrem de eficient la pescuitul de biban, avat sau clean, pe iazuri, bălți și lacuri. 

Momeala adecvată este foarte importantă pentru pescuitul în sezonul receDe exemplu, la pescuitul la știucă, pescarii aleg zone cu ape curgătoare, anumite râuri sau canale sau chiar lacuri în care apa nu îngheață iarna. Se echipează cu ceea ce au nevoie, începând de la momeală, lansete, mulinetele, cârlige și până la cele mai simple accesorii și echipamente de pescuit, pentru a fi siguri că după o zi de pescuit, vor avea măcar două exemplare de știucă să ducă acasă.  

Știuca se poate prinde și cu linguri oscilante, pentru că se spune că este un pește leneș iarna, iar când vine vorba de atac, pare un răpitor nehotărât. Pentru locurile de pescuit unde apa este limpede, unii pescari folosesc linguri mate, sau linguri argintii sau arămii. Voblerele atrag și ele știuca, mai ales dacă sunt în culori pastelate. Există voblere din plastic în magazinele online cu produse de pescuit, care sunt foarte eficiente pentru pescuitul la spinning. Pescarii sunt încântați de aceste produse care au și un design atractiv, mai ales că au văzut că acestea pot impresiona și atrage capturi impresionante de clean, avat și biban.  

loading...
loading...