Pare INCREDIBIL, dar este REAL! Un sat din SUA poartă numele de… România

Un sat din comitatul Meyersdale, statul Pennsylvania, poartă numele Romania. Cu toate acestea, micuța așezare nu are nici o legătură cu poporul român, ci poartă numele unui industriaș putred de bogat, care a trăit la sfârșitul secolului al XIX-lea. Iată cum arată cătunul Romania, de pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii!

Satul Romania din estul SUA nu se deosebește aproape deloc de un sat de munte de la noi. Situată de-a lungul unui drum principal, așezarea Romania a fost ridicată în jurul anului 1885 datorită exploatării miniere care s-a deschis aici. Fondatorul ei este industriașul Philip Roman, care a dat numele acestui sat. În trecut, aici locuiau cei care munceau pentru el în mină. În vremurile sale bune, satul Romania număra 100 de suflete. Azi, abia dacă mai sunt 20 de locuitori, conform AT1 România.

Cei care încă mai trăiesc aici cresc găini, vite și cai. Însă, majoritatea caselor sunt în paragină, căci au fost părăsite de cei care nu și-au mai găsit rostul aici. Cele câteva familii care au rămas în satul Romania, americani get-beget, își amintesc că în vechime așezarea lor a fost locul unor vrăjitorii și ritualuri dubioase. Amuzați, „romanii” din State spun că americanii din Pennsylvania știu mai multe despre România decât despre cătunul din statul lor. Asta chiar că e o noutate!

Unde trăiesc cei mai mulți români în SUA

New York: 161.900
California: 128.133
Florida: 121.015
Michigan: 119.624
Pennsylvania: 114.529
Illinois: 106.017
Delaware: 84.958
Ohio: 83.228

Sursa

loading...
loading...