PĂPUȘARII

O bătălie a orgoliilor, un fel de „hai să vedem care-i mai tare”, un teatru de păpuși, trist și de prost gust. Asta este ceea ce fac politicienii noștri, în timp ce imaginea României se degradează pe zi ce trece, moneda națională o ia razna și poporul suferă, cocoșat de taxe și impozite, scumpiri în lanț și lipsa oricărei perspective.

Un an, un partid, trei guverne. Cam ăsta e bilanțul guvernării PSD, în timp ce liderul suprem, Liviu Dragnea, vorbește despre seriozitate. Ăsta e bilanțul seriozității voastre: un an, un partid, trei guverne. Strâns uniți în jurul comandantului suprem, exact ca în vremurile de tristă amintire, așa au ieșit membrii Cex de la ședința de aseară. Să dai jos doi premieri, în doar 6 luni, iată o situație probabil unică într-o țară democratică.

BUCURESTI - PARLAMENT - COMITET EXECUTIV - PSD

În timp ce guvernanții noștri se joacă de-a democrația, va sosi în România primul ministru al Japoniei, într-o vizită de lucru. Suntem foarte curioși cine se va prezenta în fața liderului nipon pentru discuții, pe cine vor trimite păpușarii să joace rolul de negociator. Liviu Dragnea spunea, la finalul ședinței de ieri, că Partidul este cel ce a câștigat după această criză. Domnilor guvernanți, pe noi ne interesează altceva: când oare va câștiga România? Asta ne doare pe noi, nu luptele voastre interne pentru putere, nu circul pe care îl oferți întregii Europe, schimbând, din 6 în 6 luni, guvernele puse tot de voi.

Liviu Dragnea mai spune, vizibil emoționat, că probabil are o mână foarte proastă la alegerea primului ministru, din moment ce este la al doilea eșec pe această linie, după cazul Grindeanu. Cam asta este explicația unui politician responsabil, liderul celui mai puternic partid politic. Nu vorbește despre incompetență, nu dă o motivație clară, profesionistă, pentru situația în care a ajuns țara. El argumentează, fără nicio rușine, ca la o partidă de poker, că nu are o mână bună la alegerile premierului. Domnule Dragnea, dacă asta numiți dumneavoastră politică, mai bine vă retrageți undeva în Brazilia sau Madagascar, și faceți acolo politică, pe plajă. Poate le explicați localnicilor și cum este posibil să conduci o țară, chiar dacă ai fost condamnat la închisoare.

10301568

Păpușarilor nu le pasă de noi și de România, pentru că dacă le-ar păsa, nu și-ar bate joc de imaginea țării așa cum o fac de 28 de ani. Cum suna sloganul de campanie al celor de la PSD? Parcă era ceva de genul „Îndrăznește să crezi”, sau ne joacă feste memoria? În ce să credem, păpușarilor, când nici voi nu mai credeți în oamenii pe care îi propuneți în fruntea guvernelor? Anul 2018 a început promițător pentru România. Să vedem, la finalul lui, la ce cifră se va ajunge în cazul celor care aleg să-și părăsească țara, în căutarea unei vieți mai bune. În țări unde chiar vor „Îndrăzni să creadă”. Aici vor rămâne, finalmente, doar păpușarii și acoliții lor.

4e361f1990bc3.image

Cristian Huluban

loading...
loading...