O mai ţii minte pe „Veronica”? Uite cum arată acum, la 45 de ani, Lulu Mihăescu. Tu o mai recunoști acum?

Lulu Mihaescu este o actriță ce a devenit cunoscută în rolul Veronicăi din filmul cu același nume din 1972 și în continuarea lui, “Veronica se întoarce” (1973), rol ce i-a adus comparații cu actrița americană Shirley Temple.

În 1972, când debuta în lumea cinematografiei interpretând rolul Veronicăi, Lulu Mihăescu avea doar 4 ani. Fetița a cucerit atunci publicul de toate vârstele, dar și producătorii, care au continuat să o distribuie și în alte pelicule, înainte de a se retrage din lumea cinematografică.

Astfel, în perioada 1976 – 1982, tânăra actriță a mai jucat în “Saltimbancii”, “Un Saltimbanc la Polul Nord” și “Mama”, filme regizate de Elisabeta Bostan.

filmul_veronica01

Alături de Lulu Mihăescu, în producţia respectivă apar actori cunoscuţi ai vremii, precum Dem Rădulescu sau cântăreaţa Margareta Pâslaru. Filmul prezintă povestea Veronicăi, o fetiţă care trăieşte într-un cămin de copii. Când împlineşte vârsta de 5 ani, ea primeşte de la Zâna cea bună o traistă fermecată, care îi poate îndeplini orice dorinţă. Şi de aici încep peripeţiile.

filmul_veronica

Pelicula a avut şi o continuare, în 1973, când a apărut filmul muzical ”Veronica se întoarce”, regizat tot de Elisabeta Bostan şi cu aceiaşi actori în rolurile principale.

Astăzi în vârstă de 44 de ani, Lulu Mihăescu a mai jucat în 3 filme în perioada 1976-1982, înainte de a se retrage din lumea cinematografică. Actriţa Lulu Mihăescu, cea care a interpretat rolul principal în filmul „Veronica”, în anul 1972, a obţinut în instanţă dreptul de a fi despăgubită pentru difuzarea producţiei care a consacrat-o.

filmul_veronica03

Lulu Mihaescu a renunțat însă la actorie în perioada adolescenței, pentru a se dedica muzicii. A studiat la Conservatorul din București, iar mai târziu a plecat în Canada, unde a devenit profesoară de pian. Momentan este stabilită în Vancouver.

filmul_veronica04

loading...
loading...