NOI CU TAXELE, EI CU LINGOURILE DE AUR

Lavinia Șandru, politician și jurnalist, a povestit în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție câteva episoade inedite de la nunta sa cu Darius Vâlcov, alt politician de mare calibru. Așa, doar cât să vă faceți o mică idee despre lumea în care se învârt aleșii noștri, în comparație cu lumea în care trăim noi, ceilalți.

Întrebată fiind ce sume de bani au fost obținute în urma unor evenimente din viața celor doi porumbei, doamna Șandru a răspuns foarte dezinvoltă: „Cu prilejul nunții cu Darius Vâlcov am organizat trei evenimente: la Slatina, la Neptun și la Târgu Mureș. Botezul l-am organizat la București. La Slatina știu că au fost peste 400 de invitați, 200 la Târgu Mureș și în jur de 250 la Neptun. La botezul din București au participat cam 300 de invitați. Au fost sume mari. Media a fost de 200.000 de Euro pe eveniment. Cea mai mare suma obținută a fost la Neptun, cam 300.000 de euro. La botez am obținut 200.000 de euro”.

g2

Credeți că asta e tot? Ei bine, nu. Tot la aceste audieri de la Înalta Curte, a fost convocat și Dumitru Vâlcov, tatăl lui Darius. Acesta mărturisește că a vrut să lase nepoților o amintire de la bunicul lor, și la ce credeți că s-a gândit venerabilul domn Vâlcov? La trei lingouri de aur, în valoare de 156.000 de Euro. Să tot ai așa bunic, nu? Poți face astfel de cadouri, când fiul tău, fostul Ministru de Finanțe Darius Vâlcov (în prezent acuzat de trafic de influență și spălare de bani), primea șpăgile prin cimitire, în pungi de plastic. Și ce șpăgi, de la 400.000 de lei la 1.000.000 de lei, pentru atribuirea unor contracte către diverse firme, pe vremea când era primar în Slatina. Tot Darius Vâlcov este și cel asupra căruia procurorii DNA au găsit peste 90 de tablouri de valoare, vă amintiți povestea. După cum vedeți, nu se umblă cu mărunțiș.

g3

Nimeni nu o întreabă pe doamna Șandru cum poți primi asemenea sume fără să le declari, pentru a plăti impozit pentru ele? Altfel, se cam numește altfel, în lumea reală. În lumea politicienilor, e ceva normal, se practică la scară mare. Ca să ne dăm seama cu ce fel de oameni avem de-a face, să observăm ipocrizia doamnei Șandru, care în prezent este moderatoarea unei emisiuni de televiziune, în care vorbește despre corupția din clasa politică. Ce ziceți de acest tupeu? Să afirmi că ai primit 200.000 de Euro la botezul copilului, 300.000 de Euro la nuntă, după care să apari la televizor în calitate de luptător împotriva corupției. Unde ați mai văzut așa ceva?

Toate aceste personaje, să nu uităm, duc o viața de nababi din salarii de bugetari! Cam asta se alege de voturile noastre, ale oamenilor simpli. Se transformă miraculos în lingouri de aur și în cadouri de nuntă de sute de mii de Euro. Asta înseamnă pentru ei a face politică, asta le oferim noi, pe tavă, de câte ori mergem la secția de vot, crezând, în naivitatea noastră, că acești indivizi vor face ceva și pentru țară. Spitale, autostrăzi, educație, o viața mai bună? Nu sunt bani pentru așa ceva. Banii și lingourile de aur au altă destinație, merg direct în buzunarele politicienilor.

Cristian Huluban

loading...
loading...